Fem flygtninge kan springe på banen som fodbolddommere

15. maj 2018 Samfund

Ni flygtninge startede på et dommerkursus, som var stablet på benene i et samarbejde med Integrationscenter og DBU. To faldt fra og to skal til en ny prøve.

Men fem flygtninge bestod dommereksamen og tirsdag eftermiddag fik de fire deres bevis og tøjet udleveret på Integrationscentret. Den sidste er i job og skulle arbejde over.

Borgmesteren er sikker på, de nye dommere får venner ude i fodboldklubberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Godt gået – og jeg er jo selv sportsidiot. En af dem, der forsømte skolen for at dyrke sport”, siger borgmester Erik Lauritzen til de nye fodbolddommere.

“Nu skal I på banen og dømme fodboldkampe – og dermed bliver I en del af en af de meget udskældte grupper. Den anden er politikere. I skal huske, at når folk råber op, så er det fordi, de er engagerede”, siger borgmesteren.

Erik Lauritzen ser også de frivillige foreninger som det helt rigtige sted at blive integreret.

“I foreningerne mødes vi alle og er fælles om en sport eller en sag – og det er, vi lærer nye mennesker at kende”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen med at uddanne flygtninge som fodbolddommere opstod i Aalborg, der uddannede et hold sidste år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Kultur, Sønderborg

Jan Hellesøe kommer med ‘Forudsigelser’ på Sønderborg Teater

1. december 2021 Kultur

Hvordan i alverden gjorde han det? Sådan lyder det fra mange, når de har oplevet Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne-manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. Du har sikker set Hellesøe på tv i ‘Fuckr med dn hjerne’ eller ‘Manipulator’, […]

Læs mere...