Fem personer mindes faldne flybesætninger

27. januar 2021 Kultur

Sønderborg Marineforening er med når Kontaktudvalget For De Militære Traditioner møder op ved mindestenene på Mjelsvej nær Broballe på det nordlige Als.

Det sker nu på fredag på årsdagen for to flystyrt der kostede 14 allierede flyvere livet tilbage i 1944.

Det er mange år siden, men en så voldsom hændelse der kostede 14 mand livet går ikke lige sådan i glemmebogen.

Det er en mindehøjtidelighed der år efter år samler mange ved de to mindesten nær stedet hvor de to Halifax bombemaskiner styrtede ned lørdag 29 januar under denanden verdenskrig i året 1944, skriver Kontaktudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

To bomberbesætninger, der lettede fra deres baser i England, som en del af 682 bomberbesætninger, på vej mod bombemålene i Berlin.

To besætninger der ikke nåede frem til målet, besætninger der heller ikke kom hjem igen, besætninger der i dag ligger begravet på kirkegården i Aabenraa.

Når Kontaktudvalget fredag middag lægger kranse, vil det være med fem deltagere. Det lave antal skyldes restriktionerne – og af samme grund er arrangementet heller ikke offentligt.

Der vil blive lagt buketter – ganske som der er tradition for – og buketterne fra pårørende tilbesætningerne bliver også lagt ved de to mindesten – men flere ting bliver ikke som de tidligere år.

Der synges ikke ved mindestenene, ligesom det afsluttende kaffebord og foredrag heller ikke bliver til noget.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk