Fernisering af kunstdesignet GENFORENINGSRINGE ved Forsamlingsgaarden Sundeved

12. september 2020 GF2020
Fernisering af genforeningsringe. Foto: Sønderborg Kommune
Fernisering af genforeningsringe. Foto: Sønderborg Kommune

Lørdag eftermiddag er der fernisering af kunstdesignet GENFORENINGSRINGE ved Forsamlingsgaarden Sundeved i Vester Sottrup

Kunstdesignet GENFORENINGSRINGE er skabt af den danske billedkunstner Iris Fridriksdottir og er det 1. af i alt 7 kunstdesigns, der er udviklet specifikt til Forsamlingsgården Sundeved i Vester Sottrup.

Iris Fridriksdottir er født islænding og har boet og studeret i de nordiske lande. Hendes kunstfaglige baggrund er en kandidatgrad i Master of Fine Arts fra kunstakademierne i Holland og Island.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag bor Iris Fridriksdottir i grænselandet mellem Danmark og Tyskland og er fast kunstlærer ved Sønderjyllands Kunstskole og Haderslev Kunstskole. Derudover arbejder hun inden for et varieret felt af freelance-projekter med skolebørn, kirker, kommuner, private investorer og deltager i forskellige kunstudstillinger nationalt og internationalt.

Området ved Forsamlingsgården Sundeved i Vester Sottrup var i Kejsertiden kendetegnet ved en stor grad af danskhed og fokus på dansk sprog og kultur – understøttet af blandt andre vandrelærere, som rejste fra gård til gård for at undervise de dansksindede børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forsamlingsgården blev bygget af en kreds af dansksindede, som ville fastholde dansk kultur. I dag er den det levende omdrejningspunkt for mange forskellige arrangementer.

Kunstdesignet er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020 og er støttet af FABRIKANT MADS CLAUSENS FOND.

Du kan læse mere om projektet på her.

Grundet COVID-19 smitterisiko, er der et begrænset antal pladser og derfor kræver det tilmelding at deltage i ferniseringen. Gratis billet efter først-til-mølle kan bestilles her:

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT sender direkte fra ferniseringen. Arrangementet blev afbrudt af regnvejr, så du finder den første del af ferniseringen her. Den sidste del af ferniseringen finder du her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...