FH Sønderborg er klar til at klæde lokalpolitikerne på til budgetforhandlingerne

12. september 2022 Politik

Det er med stor bekymring, at vi fra Fagbevægelsens Hovedorganisation Sønderborgs side kigger ind på de budgetforhandlinger, som er i gang i Sønderborg Kommune. Allerede før sommerferien blev der truffet beslutning om, at kommunen årligt skal spare 45 millioner kroner. Kommunen skal nu finde yderligere besparelser for 70 millioner. Det er en samlet årlig besparelse på svimlende 115 millioner kroner.

I FH Sønderborg er vi godt klar over, at ingen af jer er stillet op til valg til Byrådet med ønsket om det scenarie, der nu tegner sig. Som byrådspolitikere står I overfor en kæmpestor opgave, og som med de fleste komplekse opgaver, findes der ikke nemme løsninger – til gengæld kræver gode løsninger et nuanceret perspektiv på diverse besparelsesscenarier, skriver FH Sønderborg i et åbent brev til byrådspolitikerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den forbindelse skal I vide, at de faglige organisationer under FH Sønderborg står til rådighed for jer. Vi ønsker at bidrage med vores indgående viden om de forskellige fagområder, og vi deler hellere end gerne vores perspektiver med jer, så I kan træffe de svære men kvalificerede beslutninger på et nuanceret og oplyst grundlag.

Vores repræsentanter i HMU bliver altid inviteret til at deltage i jeres budgetseminar, og sådan er det også i år. Vi har dog et ønske om, at denne inddragelsesproces kvalificeres – både nu men særligt i årene fremover, således at I får et bredere grundlag at stå på forud for jeres budgetforhandlinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tøv ikke med at henvende jer.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...