Finanskrisen er forbi – Hannemann er nu i rivende udvikling

15. oktober 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Med en drøm om at være den foretrukne mekanikpartner for udbydere af automationsløsninger, etablerede Palle Hannemann i 2007 Sønderborg-virksomheden Hannemann Engineering Aps. Så kom finanskrisen. Virksomheden kom igennem den med hiv og sving. I dag – 10 år efter – arbejder virksomheden med årlige vækstrater på omkring 30 procent og har sorte tal på bundlinjen.

“Finanskrisen kom på et tidspunkt, hvor vi havde igangsat et større strategisk forretningsudviklings program. Vi måtte drosle ned, ændre planer og leve med snærende økonomiske bånd. Det var ikke morsomt, men til gengæld lærerigt. Det er nok derfor, vi står, hvor vi gør i dag”, siger direktør Palle Hannemann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheden begyndte med produktion af rulle- og kædebaner til interne transportløsninger. I dag har selskabet etableret en afdeling i Odense med speciale i projektering og udvikling af mekanisk udstyr til robotbranchen. Det er et tæt samarbejde med Robocluster, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og robotklyngen, der er den direkte årsag til etableringen på Fyn.

Når Hannemann Engineering kom gennem kriseårene skete det, fordi man differentierede sig  og valgte at gå med i en række innovative projekter med blandt andet Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet og forskningsprojekter med tilknytning til både Innovationsfonden og Syddansk Vækstforum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med Erhvervs- og Byggestyrelsen har man deltaget i udvikling af en energirigtig løsning til rydning af miner. I øjeblikket er man sammen med bl.a. Miljø- og Fødevareministeriet med til at etablere et anlæg til produktion af protein- og fedtholdige insektlarver på basis af organisk husholdningsaffald. Målet er at producere 40.000 tons insektmel til mink.

Hannemann Engineerings opgave i de mange projekter er at levere de mekaniske komponenter, som skal anvendes til konstruktion af de specialmaskiner, som projekterne kræver.

Artiklen fortsætter under annoncen

For et par år siden blev et spin-off projekt, som Hannemann Engineering havde arbejdet med, skilt ud og omdannet til firmaet Easy Robotics med erhvervsmanden Per Lachenmeier, Sønderborg, og Syddansk Innovation i ejerkredsen. Selskabets løsninger markedsføres i 13 lande.

Hannemann Engineering beskæftiger 11 medarbejdere. Selskabets 10 års fødselsdag markeres med et åbent hus arrangement fredag den 3. november.

 

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...