Finn Odderskovs Quintet spiller glad New Orleans-jazz

12. januar 2020 Kultur

Søndag middag var der igen jazz i kælderen på Hotel Sønderborg Strand og endnu en gang var det jazzforeningen New Orleans Jazz Sønderborg, der havde værtsrollen. Først ved en frokostplatte i restauranten og derefter i kælderen.

New Orleans Jazz Sønderborg er en forening, hvor medlemmerne gerne vil nyde New Orleans Jazz, som altid er glad musik.

“Der spilles New Orleans Jazz i hele verden og det er da herligt, at vores forening har over 4oo medlemmer, så vi også kan nyde den gode musik her i Sønderborg”, siger formand Erwin Langholz til SønderborgNYT. Jo flere, der kommer til koncerterne, jo større navne kan der bookes.

Tre koncert-regler

“Dagens band er Finn Odderskovs New Orleans Quintet og jeg vil lige ridse de tre regler, der er i foreningen, op. Regel nummer et er, at vi ikke sidder og snakker, når musikken spiller. Regel to er den samme som regel et og det er regel nummer tre også”, siger Erwin Langholz og overlader mikrofonen til Finn Odderskov.

Finn Odderskov er et kendt ansigt i det danske jazzmiljø gennem mere end en menneskealder. Mest kendt er han for sin smeltende sax-lyd, men han mestrer også klarinet og fløjte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange bands har i årenes løb haft glæde af hans evige kærlighed til jazz-musikken – i dag slår han især sine folder i det travle Bourbon Street Jazzband fra Silkeborg samt i mange kvartet- og kvintetsammenhænge.

Finn Odderskov har gennem tiderne spillet med alle de ‘store’: Thad Jones, Charlie Shavers, Clark Terry, Ben Webster, Bud Freeman, Benny Walthers og mange andre.

“Jeg havde lovet at samle nogle dygtige musikere og tage dem med til Sønderborg. Det lykkedes ikke, så jeg kommer med Finn Burich, Gert Jacobsen, Stig Torndyb og Uffe Dalsgaard Hansen”, siger Finn Odderskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange af Jer kender Finn Burich, som også spiller i Hans Jørn Wolff All Star Jazzband. Dem har vi også forsøgt at få til at spille for os, men de har takket nej”, siger Erwin Langholz, som en indskudt bemærkning.

Næste koncert

Den næste koncert for medlemmerne i New Orleans Jazzclub er den 26. januar, hvor der først skal spises i Restaurant Alsik, inden gæsterne tager elevatoren op på 18. etage og hører Traditionel Old Merry Tale Jazzband fra Hamborg.

Du kan læse mere – og også melde dig ind i foreningen HER på LINKET.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...