Fire arbejdspladser fik arbejdsmiljøpriser

23. oktober 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har netop uddelt årets arbejdsmiljøpriser til institutioner/afdelinger, der har gjort en indsats for at forbedre arbejdsmiljøet på fire forskellige områder. Hver pris består af 10.000 kroner og en kunstvase, drejet af Johan Grasberger og dekoreret af Jes Mogensen.

Viceberedskabschef Søren Kafton Simonsen tv. og viceberedskabsinspektør Sune Thomsen samt kommunaldirektør Søren Bonde. Foto: Kim Toft Jørgensen

Viceberedskabschef Søren Kafton Simonsen tv. og viceberedskabsinspektør Sune Thomsen samt kommunaldirektør Søren Bonde. Foto: Kim Toft Jørgensen

Artiklen fortsætter under annoncen

12 arbejdspladser var nomineret til de fire priser, som blev uddelt i forbindelse med Arbejdsmiljødagen i Udviklingshuset i Havnbjerg. Det centrale arbejdsmiljøteam, som har udpeget vinderne, har sin vurdering haft fokus på arbejdspladser, hvor der er vokset en bevidsthed om arbejdsmiljøets betydning frem, som ikke tidligere har været der – og på at anerkende en indsats for at løbe en forandring i gang og bide sig fast i vished om, at små skridt gør en forskel.

Kommunaldirektør Søren Bonde, der uddelte priserne, siger i en pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

“God trivsel og godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne er afgørende for, at medarbejderne kan yde en god indsats til glæde for sig selv, hinanden og borgerne. Når man trives på sit arbejde har man også færre sygedage, og det er også til gavn for både arbejdspladsen og borgerne”.

Prisvinderne i de fire kategorier er:

Arbejdsulykker:

Vej&Park for bl.a. at arbejde systematisk med at forebygge arbejdsulykker og skabe bedre trivsel. Antallet af ulykker er faldet med 79 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Psykisk arbejdsmiljø:

Alssundværkstedet for bl.a. en indsats med at håndtere konflikter straks, når de opstår, have arbejdsmiljøet med som fast punkt på møder og dele ud af de gode erfaringer.

Muskel-/skeletpåvirkning:

Sønderborg Brand&Redning for bl.a. med en organiseret træningsindsats at give medarbejderne de fornødne kompetencer til at varetage arbejdet, at lave udviklingsplaner for træningen og udføre tests.

Strategisk arbejdsmiljø:

Artiklen fortsætter under annoncen

Broager Skole for bl.a. gennem reel dialog og aktivt samarbejde at skabe retning og sikre fornødne råderum til at opnå reel indflydelse på arbejdet og skabe vilkår for at skelne mellem givne vilkår og arbejdsforhold, man har indflydelse på.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...