First LEGO League i Guderup

28. oktober 2015 Erhverv

For 14. gang er der FLL-finale i Sønderborgområdet. Stævnet vil i år finde sted lørdag d. 7. november fra 10-16.30 i Guderuphallen, og forud for finalen er der gået 8 ugers spændende arbejde for de deltagende hold. Her skal der laves et projekt om årets tema: ”Trash Trek”. Temaet lægger op til at børnene og de unge skal lave et innovativt projekt om hvordan vi i fremtiden løser udfordringen med affaldsbegrænsning, -indsamling og -sortering. Kan vi gøre det på en smartere måde – og kan vi tænke på endnu mere genbrug end vi gør i dag?5676_fllpetter-01_thumb

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover en teoretisk opgave skal holdene lave en række opgaver på robotbanen, vurderes på indsigt i programmering, design og konstruktion af robotten, være gode til samarbejde og kunne markedsføre holdet og det tema man har arbejdet med.

Konkurrencen er for børn og unge mellem 10 og 16 år, og skal være med til at styrke børn og unges interesse for naturvidenskab og teknologi, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Et hold kan bestå af op til 12 børn/unge + vejledere + supportere. Det kan være en skoleklasse, et hold fra en forening, hvor man gerne vil prøve at arbejde på en anden måde, eller det kan være et hold der er samlet af nogle forældre.

Der bliver uddelt medaljer til alle og 7 pokaler bliver fordelt mellem de bedste i hver disciplin. Vinderen af den store pokal ”FLL Champion” får adgang til den skandinaviske finale, der foregår i starten af december i Mo i Rana i Norge. Herfra er det muligt at kvalificere sig til EM og VM.2125_billeder-af-medlemmer-005_thumb

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er tilmeldt 6 hold til finalen. Der åbnes kl. 10 med præsentation af holdene og en ”pep-talk” af direktør for Sønderborg Forsyning Lars Riemann. Der afsluttes kl. 16 med uddelingen af medaljer og pokaler. Der er gratis adgang hele dagen.

Arrangementet afholdes i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og en række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Læs mere om stævnet HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk