Fjernvarmeprisen i Sønderborg/Gråsten stiger kun op til 300 kr. for et standardhus

12. februar 2019 Erhverv

Medierne har de seneste dage haft fokus på, at fjernvarmepriserne mange steder i  Sønderjylland er steget voldsomt i 2019, fordi man ikke længere modtager det såkaldte grundbeløb, som er en kompensation, fjernvarmeselskaberne har modtaget for at producere el på kraftvarmeværkerne og dermed være med til at sikre forsyningssikkerheden på elmarkedet.

Hos Sønderborg Varme er der kun tale om en prisstigning på 300 kroner fra 2018 til 2019 for et såkaldt standardhus, som er defineret som et hus på 130 m2 og et varmeforbrug på 18,1 MWh / 65 GJ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og rigtig mange forbrugere vil faktisk opleve en endnu mindre stigning, da prisstigningen alene er på den variable del, og deres forbrug er lavere end defineret for et standardhus.

Bortfald af grundbeløbet med udgangen af 2018 har været kendt i mange år, men mange fjernvarmeselskaber har været bundet af en række politiske krav, og derfor har vi ikke haft frie hænder til at investere i alternative løsninger.

Når det alligevel er lykkedes for Sønderborg Varme at begrænse prisstigningen, så skyldes det en generel fokus på at drive selskabet effektivt og at man har forberedt sig aktivt over en længere periode. Vi har blandt andet gennemført en sammenlægning af Gråsten Varme og Sønderborg Fjernvarme, vi har investeret i nye anlæg som er en kombination af vedvarende energier som biomassekedler, solvarme og geotermi, og vi har sikret os, at kraftvarmeværket er betalt med udgangen af 2019, skriver Sønderborg Varme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se Sønderborg Varmes priser HER:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...