Fleggard mærker intet til fjernelsen af sodavandsafgift

12. marts 2014 Erhverv

Fjernelsen af afgiften på sodavand ser ikke ud til at have den ønskede effekt. Selv om der bliver købt mere sodavand i Danmark, henter danskerne fortsat uanede mængder syd for den dansk-tyske grænse.

For den administrerende direktør hos Fleggaard Detail, Mike Simonsen, har fjernelsen af afgiften på sodavand i Danmark ikke påvirket salget hos grænsesupermarkedskæden syd for grænsen.

Fleggaard sælger samme mængde sodavand, som de gjorde, inden afgiften faldt bort nord for grænsen.

Fleggaard sælger samme mængde sodavand, som de gjorde, inden afgiften faldt bort nord for grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi ser ingen effekt og forventer heller ikke en effekt på længere sigt, siger Mike Simonsen til Flensborg Avis.

Det var ellers det, de danske politikere havde håbet på, da de besluttede først at sænke afgiften på sodavand med 50 procent 1. juli 2013 og helt fjerne den ved årsskiftet.

Samtidig med, at danskerne åbenbart køber lige så mange sodavand i Tyskland som før afgiftssænkningen, så bliver der solgt mere sodavand i de sønderjyske supermarkeder.

Hos brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd håber man, at der kommer en pantløsning, men her og nu glæder vicedirektøren sig over, at afgiftsfjernelsen på sodavand trods alt har haft en effekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politikernes påstand, inden fjernelsen af afgiften var, at det ville give flere danske arbejdspladser, men der har ikke været den store jagt på ekstra hænder på jobnet.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...