Flemmings Lækkerier – her deles glæden for mad

17. februar 2021 Kultur

Under den første Corona-lockdown i foråret 2020 var der ikke det store at tage sig til andet end at sidde på sofaen og se fjernsyn. Det blev i længden for kedeligt og et forsøg på at lokke husets søn med i køkkenet til en omgang madlavning førte til en YouTube kanal med, indtil videre, godt 600 følgere.

”Far, når jeg flytter hjemmefra ved jeg jo ikke, hvordan jeg laver mad på samme måde, som du gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan godt skrive det ned i en opskrift – men i dag ser vi jo det hele på YouTube”, sagde den 16 årige Daniel, der samtidig lovede at være med bag kameraet, hvilket han stadig også ofte er.

I starten var det fra Flemming Nissens side lidt for sjov, at han gik i køkkenet med kamera og lys tændt, men efterhånden blev det mere og mere seriøst.

”Jeg kunne jo se, at følger skaren langsomt voksede. I september 2020 rundede YouTube kanalen ”Flemmings Lækkerier” 100 følgere og så mente jeg, at nu kunne det da ikke blive meget mere”, siger Flemming Nissen i en pressemeddelelse.

Men det blev det. Som nævnt er der lige nu over 600 følgere på siden og der bliver efterhånden også interageret fra følgerne.

”Der bliver spurgt ind til fremgangsmåde og specifikke opskrifter og det synes jeg altså er super-sjovt”, siger Flemming Nissen.

YouTube kanalen følges også af danskere bosat rundt omkring i verden. Den slags kan man se på de analytiske værktøjer, der findes på YouTube.

Men en dag kom der en besked fra Seattle i USA.

”Det var en kvinde der skrev, at hun var meget glad for min side og om hun måtte dele videoerne med de foreninger, der findes for dansk-amerikanere derovre. Og selvfølgelig måtte og må hun da det”, siger Flemming Nissen.

Det er simpel madglæde der driver Flemming Nissen, penge kan man først tjene, når man runder langt flere følgere og visninger end der i dag er tale om.

”Det er sjovt at være med til at inspirere folk til at prøve nye retter – og måske især gamle retter – ”som vor mor lavede dem”, siger Flemming Nissen.

Der har også været gæster i køkkenet. Gæstelisten tæller Flemming Nissens far, Carl Christian Nissen eller Calle som han hedder i daglig tale. Han boksede i bolledejen i det daværende Calles Bageri på Borgmester Andersens Vej i Sønderborg og det er mange års sammensparet viden, der nu gives videre til kommende generationer.

”Vi har for eksempel lavet rugbrød med surdej helt fra bunden. Det er nærmest en videnskab, men resultatet blev fantastisk. Det bedste af det hele er, at man kan lave det hele i et helt almindeligt køkken derhjemme”, fortæller Flemming Nissen.

Øvrige gæster har indtil nu været Klaus Hviid fra Hviids Biavl, Christian Bind fra Restaurant Bind, Jeanne Boel fra Sønderborg Sommerrevy, Katja Stock Pekruhn fra Bagedysten, Jens Peter Kolbeck der i mange år var køkkenchef i Kongehuset og i dag blandt andet er dommer i Bocuse D´or og senest har Malte Bjerring fra Hells Kitchen været med i køkkenet.

”Jeg håber, der kommer mange flere, der gerne vil lære fra sig og vise, hvordan man kan lave rigtig god mad uden de store dikkedarer. Det er glæden ved mad, jeg gerne vil give videre”, siger Flemming Nissen.

Se de mange opskrifter på YouTube kanalen Flemmings Lækkerier.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk