Flere beboere i de udsatte områder skal hjælpes i job

5. oktober 2022 Politik

Beregninger har vist, at samfundet har en betydelig gevinst ved, at udsatte borgere kommer i arbejde, for eksempel skatteindtægter og reducerede ydelsesudbetalinger. Fordele som disse er netop en del af tankerne bag Code of Care Task Force Sønderborg, der er blevet til i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, Den Boligsociale Helhedsplan og nonprofit organisationen, Code of Care. Tirsdag aften kickstartede man ideerne til, hvordan man sammen kan løfte opgaven med at finde nye og alternative veje til at give flere beboere i Sønderborgs udsatte boligområder en plads på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fremmødte var bredt repræsenteret inden for detailhandel, elektronik, byggeri, forsyning, bilbranchen samt hotel- og restaurationsbranchen. Inden mødet var virksomhederne blevet bedt om at overveje, hvordan de selv tager et socialt ansvar, hvor de ser udfordringer i at skabe job til mennesker med særlige behov, og hvordan man kan få flere lokale virksomheder ombord på projektet.

”Vi er i en tid, hvor det at finde nye veje til at få den sidste del af arbejdsstyrken inkluderet på arbejdsmarkedet er meget vigtigt. Når alle bidrager til, at udsatte borgere kan få en chance på arbejdsmarkedet, kan vi sammen skabe et mere langtidsholdbart samfund”, siger arbejdsmarkedsudvalgets formand, Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg synes også, det er fantastisk at se, at så mange forskellige virksomheder bakker op om eventen for at bidrage til nye konkrete måder at løse denne udfordring på. Jeg håber, at mange af virksomhederne er blevet klogere efter i aften og kan se et meningsfuldt samarbejde her”.

Stifter af Code of Care, Peter Nørgaard, brænder for sagen om at øge virksomheders sociale ansvar:

”De engagerede virksomhedsledere i Code of Care Sønderborg er klar til at hjælpe mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet ved at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet. Vi har alle i vores virksomheder opgaver, som kan samles til et småjob på få timer. Og der er i Sønderborg området mennesker, som netop matcher disse opgaver. Virksomhederne vil blive Code of Care Ambassadørerne, der kan inspirere endnu flere til at tage et socialt ansvar for menneskers, virksomheders og samfundets skyld. Det giver mening på alle parametre”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...