Flere danskere finder job i Tyskland

3. juli 2014 Erhverv

Der findes ingen statistisk pålidelige tal på, hvor mange danskere der arbejder i Tyskland, men ifølge Regionskontor & Infocenter i Padborg er der tegn på, at flere og flere danskere har fundet job syd for grænsen.

Omkring 1200 danskere skønnes at pendle til job i Tyskland.

Omkring 1200 danskere skønnes at pendle til job i Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi opsøges af stadig flere lønmodtagere fra Danmark, som har fundet beskæftigelse i Tyskland. Denne udvikling aftegnede sig i 2013 og har ikke været set før i det omfang, siger Peter Hansen, der er leder af Regionskontor & Infocenter.

Det er almindelige danske lønmodtagere som håndværkere, bagere og slagtere, der i stigende grad finder job i Tyskland, og det er der flere grunde til, skriver Flensborg Avis.

– At flere og flere danskere finder job syd for grænsen, skyldes dels den generelle arbejdsmarkedssituation, men også at jobcentrene i Danmark er blevet bedre til at informere om mulighederne syd for grænsen. Det har betydet, at danskerne har fået øjnene op for, at der er jobmuligheder i Tyskland, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...