Flere danskere finder job i Tyskland

3. juli 2014 Erhverv

Der findes ingen statistisk pålidelige tal på, hvor mange danskere der arbejder i Tyskland, men ifølge Regionskontor & Infocenter i Padborg er der tegn på, at flere og flere danskere har fundet job syd for grænsen.

Omkring 1200 danskere skønnes at pendle til job i Tyskland.

Omkring 1200 danskere skønnes at pendle til job i Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi opsøges af stadig flere lønmodtagere fra Danmark, som har fundet beskæftigelse i Tyskland. Denne udvikling aftegnede sig i 2013 og har ikke været set før i det omfang, siger Peter Hansen, der er leder af Regionskontor & Infocenter.

Det er almindelige danske lønmodtagere som håndværkere, bagere og slagtere, der i stigende grad finder job i Tyskland, og det er der flere grunde til, skriver Flensborg Avis.

– At flere og flere danskere finder job syd for grænsen, skyldes dels den generelle arbejdsmarkedssituation, men også at jobcentrene i Danmark er blevet bedre til at informere om mulighederne syd for grænsen. Det har betydet, at danskerne har fået øjnene op for, at der er jobmuligheder i Tyskland, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...