Flere i arbejde betyder Jobcenter kan spare knap ni millioner kroner

8. oktober 2021 Samfund

Det går ret godt for erhvervslivet i Sønderborg Kommune og derfor skal der bruges mange hænder på arbejdspladserne. Det afspejler sig i, at færre og færre er uden job. I procent er ledigheden faldet fra 4,3 procent til 2,6 procent i perioden fra januar til juli. En udvikling som forventes at fortsætte resten af året, skriver Sønderborg Kommune.

Det betyder, at budgettet for arbejdsmarkedsområdet kan reduceres med 8,8 millioner kroner

”Vi har lige nu har en meget lav arbejdsløshed i Sønderborg Kommune og den skyldes også ’Sønderborg i Arbejde’, hvor kommunen i tæt samarbejde med virksomheder, faglige organisationer og uddannelser har gjort en ekstraordinær indsats for at afbøde virkningerne af Corona-pandemien. Og det virker så godt, at ‘Sønderborg i Arbejde’ også fortsætter det kommende år”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er højkonjunktur, og det betyder, at efterspørgslen efter arbejdskraft er stor. Det er til gavn for alle grupper af ledige, og især positivt for de personer, der får job og bliver en del af arbejdsstyrken. Det betyder samtidig færre borgere på overførselsindkomst, og det er positivt for kommunens økonomi”, siger næstformand Niels Ole Bennedsen.

Antallet af borgere på offentlig forsørgelse falder på landsplan – og det er over en bred kam, at der skal bruges færre udgifter til ledige i Sønderborg Kommune. Det gælder blandt andet for dagpenge, kontant- og uddannelseshjælp samt seniorpension. Derimod er der flere udgifter på sygedagpenge, fordi antallet af personer på sygedagpenge stiger som en konsekvens af de midlertidige sygedagpengeregler under Corona-pandemien.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...