Flere i socialpsykiatrien lærer at klare sig selv

14. september 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I 2013 lød startskuddet til en større udviklings- og forandringsproces i socialpsykiatrien i Sønderborg Kommune. Målet var at hjælpe flere borgere til at blive selvhjulpne – via et stærkt fokus på rehabilitering, recovery, sundhedsfremme, forebyggelse og sammenhængende borgerforløb.

”Det er lykkedes at højne medarbejdernes kompetencer og faglighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er lykkedes at ændre på organisationens struktur og indsatser – alt sammen til glæde for borgerne i socialpsykiatrien. Det kan vi i socialudvalget kun være godt tilfredse med”, siger udvalgets formand, Niels Ole Bennedsen i en pressemeddelelse.

”Nu er der mere fokus på at støtte borgerne i at udvikle sig og opnå et mere selvstændigt og meningsfyldt liv med udgangspunkt i de ønsker og håb, de selv har til fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den socialfaglige indsats er mere målrettet og der arbejdes ud fra, at det kun er for en periode, borgeren skal støttes”, siger psykiatri- og handicapchef Helle Schultz.

Den socialpædagogiske indsats hjælper borgerne med bl.a.

Artiklen fortsætter under annoncen

af få struktur i hverdagen, komme ud blandt andre mennesker, håndtere deres økonomi og gennemføre en samtale i Jobcentret. Støtten gives både i grupper og individuelt, den er meget praktisk orienteret, og der arbejdes frem mod små, realistiske mål hele tiden.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...