Flere kan benytte tilbud til pårørende til hjerneskadede

6. september 2017 Samfund

I løbet af foråret har en gruppe pårørende deltaget i et forløb med samtaler og videndeling om erhvervet hjerneskade. Pårørendeforløbet gentages snart, det udvides med endnu en aften, og der åbnes op for en bredere gruppe af pårørende.

Tidligere forløb har alene været henvendt til pårørende til borgere, som har fået en hjerneskade inden for det seneste år. Nu udvides tilbuddet, så pårørende i samarbejde med underviserne i højere grad har mulighed for at vurdere, hvornår tilbuddet vil være relevant. Samtidig vil undervisningen fremover blive tilbudt en ekstra aften, således at deltagerne mødes fem gange i løbet af gruppeforløbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med tilbuddet er at formidle viden om hjerneskade og følgerne efter en hjerneskade, sørge for at deltagerne får viden om rollen som pårørende samt skabe mulighed for dialog og netværksdannelse med andre i samme situation. En pårørende defineres i dette tilfælde som en person i den nærmeste familie eller som på anden måde er nært knyttet til en person med erhvervet hjerneskade.

”Vi planlægger undervisningen som en kombination af faglige oplæg og erfaringsudveksling mellem deltagere og undervisere. De pårørende er velkommen til at komme med ideer til indhold i forløbet. Vi prioriterer faste undervisere til forløbene, da det skaber en rød tråd og gør det nemmere at følge op på tidligere emner. Samtidig giver det deltagerne tryghed i gruppen”, siger ergoterapeut i Sundhedscentret, Heidi Orris Jørgensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første kursusdag er torsdag den 28. september.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...