Flere sønderborgensere pendler på arbejde

11. april 2014 Erhverv

Krisetider og mangel på lokale arbejdspladser betyder, at flere borgerne i Sønderborg Kommune er begyndt at pendle mere. En by5undersøgelse, som Ugebrevet A4 har foretaget af tal fra Indenrigsministeriet viser, at Sønderborg er en af de kommuner der i perioden 2007 til 2013, er hårdest ramt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser hjælp fra Folketinget.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser hjælp fra Folketinget.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen frygter, at færre lokale arbejdspladser betyder, at flere flytter væk fra kommunen.  De er især de ufaglærte, der må kigge langt efter arbejdspladser og her har fyringsrunder på Danfoss og flere andre produktionsvirksomheder på Als ikke været gunstig for udviklingen.

Sønderborg Kommune kæmper sammen med flere andre kommuner for at få tabte arbejdspladser tilbage, så det ikke er nødvendigt for borgerne at pendle, men det er en hård kamp, fordi der lige nu er gang i en centraliseringsbølge, hvor arbejdspladserne flytter fra land til by siger trafikforsker ved Aalborg Universitet Niels Agerholm til Ugebrevet A4.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser mere hjælp fra Folketinget for at få stoppet den udvikling.

– Der er behov for bedre infrastruktur omkring Sønderborg. Samtidig skal der være bedre muligheder for finansiering, så virksomheder kan skaffe kapital og dermed få arbejdspladser tilbage til kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...