Flere sønderborgensere pendler på arbejde

11. april 2014 Erhverv

Krisetider og mangel på lokale arbejdspladser betyder, at flere borgerne i Sønderborg Kommune er begyndt at pendle mere. En by5undersøgelse, som Ugebrevet A4 har foretaget af tal fra Indenrigsministeriet viser, at Sønderborg er en af de kommuner der i perioden 2007 til 2013, er hårdest ramt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser hjælp fra Folketinget.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser hjælp fra Folketinget.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen frygter, at færre lokale arbejdspladser betyder, at flere flytter væk fra kommunen.  De er især de ufaglærte, der må kigge langt efter arbejdspladser og her har fyringsrunder på Danfoss og flere andre produktionsvirksomheder på Als ikke været gunstig for udviklingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune kæmper sammen med flere andre kommuner for at få tabte arbejdspladser tilbage, så det ikke er nødvendigt for borgerne at pendle, men det er en hård kamp, fordi der lige nu er gang i en centraliseringsbølge, hvor arbejdspladserne flytter fra land til by siger trafikforsker ved Aalborg Universitet Niels Agerholm til Ugebrevet A4.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser mere hjælp fra Folketinget for at få stoppet den udvikling.

– Der er behov for bedre infrastruktur omkring Sønderborg. Samtidig skal der være bedre muligheder for finansiering, så virksomheder kan skaffe kapital og dermed få arbejdspladser tilbage til kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49