Flere sønderborgensere pendler på arbejde

11. april 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Krisetider og mangel på lokale arbejdspladser betyder, at flere borgerne i Sønderborg Kommune er begyndt at pendle mere. En by5undersøgelse, som Ugebrevet A4 har foretaget af tal fra Indenrigsministeriet viser, at Sønderborg er en af de kommuner der i perioden 2007 til 2013, er hårdest ramt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser hjælp fra Folketinget.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser hjælp fra Folketinget.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen frygter, at færre lokale arbejdspladser betyder, at flere flytter væk fra kommunen.  De er især de ufaglærte, der må kigge langt efter arbejdspladser og her har fyringsrunder på Danfoss og flere andre produktionsvirksomheder på Als ikke været gunstig for udviklingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune kæmper sammen med flere andre kommuner for at få tabte arbejdspladser tilbage, så det ikke er nødvendigt for borgerne at pendle, men det er en hård kamp, fordi der lige nu er gang i en centraliseringsbølge, hvor arbejdspladserne flytter fra land til by siger trafikforsker ved Aalborg Universitet Niels Agerholm til Ugebrevet A4.

Borgmester Erik Lauritzen efterlyser mere hjælp fra Folketinget for at få stoppet den udvikling.

– Der er behov for bedre infrastruktur omkring Sønderborg. Samtidig skal der være bedre muligheder for finansiering, så virksomheder kan skaffe kapital og dermed få arbejdspladser tilbage til kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...