Flere virksomheder kan satse på Kina

2. februar 2015 Erhverv

To kontrakter kom i hus, da en Sønderborg-delegation i denne uge var i Haiyan. Men området efterspørger flere danske firmaer, som er interesseret i eksport inden for design og bæredygtige produkter. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”{642FC15A-D0C7-4157-83CA-34AAD42DFEFA}kina_dansere” width=”300″ height=”182″ />

 Med Sønderborgs aftale med Haiyan, som er udpeget som rollemodel i Kinas femårsplan og placeret i et af Kinas stærkeste vækstområder, er dørene åbne for business-muligheder. Og i denne uge sikrede både det rådgivende ingeniørfirma Esbensen og teknisk skole EUC Syd Sønderborg sig kontrakter, som giver arbejde i Sønderborg i form af eksport af rådgivning og uddannelser, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Men der er mulighed for mere:

Aase Nyegaard holder pressemøde i Kina.

Aase Nyegaard holder pressemøde i Kina.

“Kineserne kan rigtig meget selv, men det kniber med planlægning og koordinering af de bæredygtige løsninger. Her kan vi noget, og luften, man hver dag indånder i Kina, fortæller uden ord, at det er på høje tid, der gøres noget for klimaet. Jeg håber, danske firmaer, gerne fra Sønderborg, tager udfordringen op og ser på mulighederne for at skabe job i Sønderborg ved at samarbejde med Kina”, siger viceborgmester Aase Nyegaard, der var leder af Sønderborg-delegationen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk