Flertalsgruppen vil købe Augustiana i en fart

Arkivfoto
Arkivfoto
23. februar 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Det er en kendt sag, at byrådets parter har overvejet at erhverve Augustiana med omkringliggende arealer og bygninger. Vi, i flertalsgruppen, mener, det er afgørende for, at vi kan videreudvikle Augustiana til det kunstmekka, det er på vej til at blive samtidig med at Augustiana støtter op om de mange positive initiativer, der er taget i området.

Udviklingen i Augustenborg vil give et løft både i forhold til de nuværende borgere i området, til tiltrækning af nye familier og for turismen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervelsen af Augustiana er essentiel – men det er også en stor investering, skriver borgmester Erik Lauritzen på vegne af flertalsgruppen i en pressemeddelelse til SønderborgNYT..

Det er i en sådan sag bedst, hvis hele byrådet kan samles om den store investering. Det har ikke været vurderet muligt hidtil, men i flertalsgruppen håber vi,  det kan ændre sig, når sagen kommer på en dagsorden.

Flertalsgruppen er enig om ikke at risikere, at ejendommen overgår til statens ejendomsselskab og herfra sendes i udbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

I flertalsgruppen mener vi derfor, at der skal indgås en aftale om overtagelse af Augustiana snarest.

Borgmesteren har derfor bedt forvaltningen lægge en sag frem i økonomiudvalget i april måned med det formål at vedtage et køb af ejendommen.

I sagen skal indgå forslag til den fremtidige drift af ejendommen og den mellemliggende tid skal bruges på at afsøge muligheder og konkretisere de mange interessante ideer.