Flot gave: 13.000 kroner skal glæde udsatte børn

29. august 2014 Frivillige

På Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er det ikke alene voldramte kvinder, der søger beskyttelse. Kvinderne har tit deres børn med, så de også kan tilbydes sikkerhed mod vold.

 • Og derfor er det en glæde, at Jette Østergaard giver os sin afskedsgave, siger leder af Kvinde- og Krisecentret Ruth Malle. Gaven er de penge, der blev givet til Jette Østergaard i forbindelse med hendes farvel til direktørjobbet i Børne- og Uddannelsesforvaltningen i
Jette Østergaard donerede afskedsgave til børn på Kvinde- og Krisecentret.

Jette Østergaard donerede afskedsgave til børn på Kvinde- og Krisecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune. I stedet for gaver havde Jette Østergaard opfordret til, at der i stedet blev sat penge ind på kontoen hos Ruth Malle. Hele 13.000 kroner blev det til.

Fredag formiddag kom Jette Østergaard selv på besøg på Kvinde- og Krisecentret, hvor hun fortalte, hvorfor hun havde valgt at støtte netop de voldsramte.

 • Jeg ville først og fremmest vælge et sted, der lå udenfor min tidligere forvaltning, så ingen tæt på blev forfordelt, siger Jette Østergaard. Hun mener, at der ind imellem kan være børn på centret, der trænger til at opleve lidt.

 • Artiklen fortsætter under annoncen

 • Og det håber jeg så pengene bliver brugt til, siger Jette Østergaard.

 • Vi er virkeligt glade for pengene og de vil give mange børn oplevelser. Nogle gange handler det om at gå en tur og få en is. Andre gange kan det være en tur i Zoologisk Have, siger Ruth Malle. Kvinde- og Krisecentret sætter stor pris på, at lokale mennesker bakker op omkring stedet.

Dygtigt Kvinde- og Krisecenter

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er et af de absolut bedre af slagsen på landsplan – og en del af forklaringen ligger i selve bestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frivillig har lavet blade i beton - og et af slagsen - til indendørs brug - fik Jette Østergaard med som minde om Krisecentret.

Frivillig har lavet blade i beton – og et af slagsen – til indendørs brug – fik Jette Østergaard med som minde om Krisecentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

 • Vores første bestyrelsesformand kom fra den politiske verden og det lærte vi af, siger Ruth Malle. Den næste var en psykolog.

 • Også det var en lærerig tilgang til opgaverne, siger lederen. Og lige nu er det en kvinde, der har afsæt i erhvervslivet, som er formand.

Og resten af bestyrelsesposterne er også besat med omtanke.

 • De alle er valgt på generalforsamlinger, men vi sørger da for, at de opstillede ikke alle kommer fra foreksempel HK, siger Ruth Malle. Hun tilføjer, at det også er en gevinst at have en kunstner i bestyrelsen.

 • Artiklen fortsætter under annoncen

 • Kunstnerne kan nemlig vende tingene på hovedet, siger hun. Bestyrelsen skal bidrage med nye tiltag, inspirere og udvikle.

 • Og derfor skal bestyrelsen sættes sammen af mennesker, der er så forskellige som muligt.

Netop modet til at arbejde kreativt gør, at tidligere Ligestillingsminister Lykke Friis kalder stedet for: Danmarks mest moderne krisecenter.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...