Flygtninge: Carsten Koch-udvalget rammer de rigtige toner

22. januar 2015 Erhverv

Det er helt rigtigt set, når Carsten Koch-udvalget peger på, at der skal være en mere fleksibel og virksomhedsrettet indsats over for nyankomne flygtninge og familiesammenførte, lyder det fra KL.

dk/wp-content/uploads/2015/01/integration-300×240.jpg” alt=”Foto: KL” width=”300″ height=”240″ /> Foto: KL

”Regeringens ekspertudvalg har lavet et godt og solidt arbejde, der viser stor indsigt i en målgruppe, der ikke nødvendigvis lige er til at få ind på arbejdsmarkedet. Og vi er glade for, at mange af anbefalingerne bygger på erfaringer fra kommuner om, hvad der virker bedst, fx i forhold til tidlig kompetenceafklaring, mentorstøtte og jobrettet danskundervisning.”

Sådan lyder reaktionen fra Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, efter at regeringens såkaldte Carsten Koch-udvalg, der skal se på udredningen af den beskæftigelsesrettede indsats, onsdag har offentliggjort en delrapport om integrationsindsatsen for nyankomne flygtninge og familiesammenførte udlændinge.

Ekspertgruppen kommer i denne omgang med i alt ti anbefalinger, der går på, at der bør være en mere fleksibel og virksomhedsrettet indsats med vægt på tidlig og grundig kompetenceafklaring.

”KL bakker op om anbefalingerne til en mere fleksibel og virksomhedsrettet indsats, for det er så afgørende, at vi hurtigt får vores flygtninge i gang med en beskæftigelsesindsats og ud i samfundet. Og det glæder mig, at udvalgets anbefaling ligger helt i tråd med den forståelse, som KL netop har fået med regeringen. Den går på, at vi hurtigere end i dag skal have vurderet flygtningenes kvalifikationer og kompetencer,” siger Jacob Bundsgaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk