Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund
Foto: Før og efter energirenovering, ProjectZero
Foto: Før og efter energirenovering, ProjectZero

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig.

For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en positiv oplevelse, som nu har resulteret i, at familien har et drømmehjem – både arkitektonisk, komfortmæssigt, og ikke mindst energimæssigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familien skiftede blandt andet taget på huset der er fra 1946, fik udskiftet isoleringen og vinduer og etablerede et luft-udskiftningsanlæg i udvalgte af boligen

“Renoveringen har stået på fra 1. september til 1. marts, hvor vi fra starten var blevet informeret, at vi kunne flytte ind den 1. marts og det kunne vi heldigvis også”, fortæller Marianne Albers.

Christoph Höflich, der har været rådgiver på renoveringen, fortæller om de klassiske udfordringer boligen fra 1946 havde. Der var blandt andet problemer med kuldebroer, udluftning samt statiske udfordringer, da flere indvendige vægge var fjernet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange ejendomme er dårligt isolerede, er utætte og har et stort varmetab. Dette medfører et stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer, herunder risiko for skimmelvækst. En facadeisolering kan også være med til at give huset et helt nyt udtryk”, fortæller ProjectZeros energikonsulent Charlie Lemtorp, som glæder sig over familiens dybe renovering, der medvirker positivt til Sønderborg-områdets vision om CO2-neutralitet i 2029.

Efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima – og giver ovenikøbet en økonomisk gevinst, som varierer efter hvor der bliver isoleret, og hvor meget der bliver isoleret med. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at udlede mindre CO2 til opvarmning af huset. Det betyder også, at familiens hjem har fået et bedre energimærke, som gør boligen billigere at bo i og mere værd i en salgssituation. Det oplyser Charlie Lemtorp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husets tag stod også til en udskiftning. Det er en større, men nødvendig investering, da taget er et af husets vigtigste elementer i klimaskærmen, fordi regn og fygesne ikke kan komme ind og huset, der ligger tæt på vandet,  således ikke er lige så sårbar over for vindstød.

Udskiftningen af det nye tag betyder, at bungalowen, har fået et mere energirigtigt tag, der holder en større del af varmen inde i huset og dermed sikrer en lavere varmeregning, en bedre bolig med øget komfort og et bedre indeklima. Kort sagt: et moderne tag, der energimæssigt lever op til nutidens og fremtidens krav, og dermed også en bolig med større salgsværdi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familien har fået en bolig, med et godt indeklima og med masser af naturligt lys, som er billigere at bo i og familien kan forvente en økonomisk besparelse på varmeregningen, på omkring 20.000 kroner årligt – og samtidigt er energimærket ændret fra E til C.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...