FOA: Sejr at fede nu kan anses som handicappede

18. december 2014 Uncategorized

Hos fagforbundet FOA opfatter formand Dennis Kristensen det som et gennembrud for lønmodtagere i Danmark og resten af Europa, at svært overvægtige ifølge EU-Domstolen skal have samme beskyttelse på arbejdsmarkedet som handicappede, skriver Ritzau.

“Er man meget svært overvægtig, og har man som følge deraf en funktionsnedsættelse på jobbet, så skal man behandles som handicappet”, lyder det i EUs afgørelse.

“Overvægt er et stigende problem og for alle de lønmodtagere, som er svært overvægtige, betyder det, at de kan være omfattet af særlig beskyttelse”, siger Dennis Kristensen.fed

De svært overvægtige vil ikke kaldes handicappede, har foreningslandsformand for de svært overvægtige, Birgitte Hansen, tidligere sagt til Avisen.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun frygter desuden, at det vil få arbejdsgivere til at vælge svært overvægtige fra i ansættelsessamtalerne.

Men Dennis Kristensen deler ikke foreningens frygt.

“Nu er der kommet en beskyttelse, som gælder både i ansættelses- og afskedigelsessituationen”.

“Arbejdsgivere må ikke fravælge svært overvægtige med begrundelse i, at de er overvægtige, ligesom de heller ikke må afskedige medarbejderne med den begrundelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et gennembrud for beskyttelsen af de svært overvægtige”, siger han.

Retten i Kolding bad EU-Domstolen om at få afklaret, om EU-retten omfatter et selvstændigt forbud mod forskelsbehandling på grund af fedme, og om fedme kan anses for at være et handicap.

Domstolen har afgjort, at overvægtige ikke er særligt beskyttet mod at blive fyret, men hvis fedmen er så udtalt, at det hindrer personen i at passe sit arbejde, kan det i nogle tilfælde sidestilles med et handicap.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...