FOA: Sejr at fede nu kan anses som handicappede

18. december 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hos fagforbundet FOA opfatter formand Dennis Kristensen det som et gennembrud for lønmodtagere i Danmark og resten af Europa, at svært overvægtige ifølge EU-Domstolen skal have samme beskyttelse på arbejdsmarkedet som handicappede, skriver Ritzau.

“Er man meget svært overvægtig, og har man som følge deraf en funktionsnedsættelse på jobbet, så skal man behandles som handicappet”, lyder det i EUs afgørelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Overvægt er et stigende problem og for alle de lønmodtagere, som er svært overvægtige, betyder det, at de kan være omfattet af særlig beskyttelse”, siger Dennis Kristensen.fed

Artiklen fortsætter under annoncen

De svært overvægtige vil ikke kaldes handicappede, har foreningslandsformand for de svært overvægtige, Birgitte Hansen, tidligere sagt til Avisen.dk. Hun frygter desuden, at det vil få arbejdsgivere til at vælge svært overvægtige fra i ansættelsessamtalerne.

Men Dennis Kristensen deler ikke foreningens frygt.

“Nu er der kommet en beskyttelse, som gælder både i ansættelses- og afskedigelsessituationen”.

“Arbejdsgivere må ikke fravælge svært overvægtige med begrundelse i, at de er overvægtige, ligesom de heller ikke må afskedige medarbejderne med den begrundelse. Det er et gennembrud for beskyttelsen af de svært overvægtige”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Retten i Kolding bad EU-Domstolen om at få afklaret, om EU-retten omfatter et selvstændigt forbud mod forskelsbehandling på grund af fedme, og om fedme kan anses for at være et handicap.

Domstolen har afgjort, at overvægtige ikke er særligt beskyttet mod at blive fyret, men hvis fedmen er så udtalt, at det hindrer personen i at passe sit arbejde, kan det i nogle tilfælde sidestilles med et handicap.

25. februar 2024 Sport, Sønderborg

SønderjyskEs håndboldherrer vandt over ligaens bundhold

25. februar 2024 Sport

Lørdag var der også lagt op til et intens opgør med fuld fokus på fysikken i Sydjysk Sparekasse Skansen og SønderjyskEs herrehold havde aftalt, at de skulle kunne matche Lemvig-Thyborøn på intensitet og fight. Det kunne de og det blev en kamp, hvor der blev givet og taget i begge ender af banen. Vi skulle […]

Læs mere...