Fødevarestyrelsen fraråder fiskeri ved Himmark strand

13. september 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fødevarestyrelsen fraråder fiskeri ved den forurenede Himmark Strand..

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kommunen indførte torsdag badeforbud på en 600 meter lang strækning på stranden. Det skyldes, at det kræftfremkaldende stof vinylklorid er konstateret i vandprøver fra havbunden.

“Vi ved endnu ikke, om der er en risiko ved at spise fisk fra området. Derfor fraråder vi ud fra et forsigtighedsprincip, at folk fisker ved Himmark Strand”, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Dammand Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har man spist fisk fra området, skal man ifølge TV Syd ikke være bekymret. Der er kun sundhedsmæssig risiko ved jævnligt indtag over længere tid.

Forureningen af stranden stammer fra lossepladsen ved Himmark Strand. Her deponerede Danfoss i perioden fra 1950 til 1967 affald fra produktionen.

Affaldet bestod blandt andet af oliestoffer og klorerede opløsningsmidler.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

14. juni 2024 Erhverv

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune. ”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at […]

Læs mere...