Fødevarestyrelsen fraråder fiskeri ved Himmark strand

13. september 2019 Erhverv

Fødevarestyrelsen fraråder fiskeri ved den forurenede Himmark Strand..

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kommunen indførte torsdag badeforbud på en 600 meter lang strækning på stranden. Det skyldes, at det kræftfremkaldende stof vinylklorid er konstateret i vandprøver fra havbunden.

“Vi ved endnu ikke, om der er en risiko ved at spise fisk fra området. Derfor fraråder vi ud fra et forsigtighedsprincip, at folk fisker ved Himmark Strand”, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Dammand Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har man spist fisk fra området, skal man ifølge TV Syd ikke være bekymret. Der er kun sundhedsmæssig risiko ved jævnligt indtag over længere tid.

Forureningen af stranden stammer fra lossepladsen ved Himmark Strand. Her deponerede Danfoss i perioden fra 1950 til 1967 affald fra produktionen.

Affaldet bestod blandt andet af oliestoffer og klorerede opløsningsmidler.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...