Følg Soleng Festival på storskærm på Rådhustorvet

28. juli 2020 Kultur

På trods af en pandemi, er der liv i kulturen og musikken i den danske sommer 2020.

Et af de fællesskaber, som ikke gav op på, er den lokale Soleng Festivalforening, en forening primært bestående af unge lokale ildsjæle, som har tråde for hele landet.

“Det var de færreste, der ville have fortsat med et festivalprojekt, efter Danmark lukkede ned. De færreste kunne se charmen i virtuelle koncerter tilbage i marts, men heldigvis har det jo vist sig at være meget populært, og nu må vi endda sætte en storskærm op i midten af Sønderborg! Vi så mulighederne i stedet for begrænsningerne!”, siger den 19-årige formand for Soleng Festivalforening, Rasmus Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis holdt dette fællesskab bålet i gang siden marts, og kan i dag bryste sig med et line-up bestående af 18 upcoming artister fra hele landet, som kommer til at spille over 14 timers musik, live-streamet fra det knap et år unge ungekulturhus, Mejeriet.

“Upcoming musikere er fremtidens klassikere, og vi er her for at vise, at vores upcoming-musikere fortjener en plads på de store scener”, siger den frivillige 28-årige musikbooker fra København, Christoffer K. Ravn, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fester under corona og praktisk information

Der må på grund af Corona-restriktioner ikke lukkes gæster ind på Mejeriet i Sønderborg, derfor opstilles der en storskærm med eget lyd-/lysshow midt i Sønderborg på Rådhustorvet, hvor alle – kvit og frit – kan få glæde af Soleng Festival.

Derudover skaber et tysk samarbejde om appen, MeinApplaus, en tydelig relation mellem musikere og publikum, og rundes af med den fedeste fest.

Se med på Facebook, YouTube eller Twitch fra kl. 16 – 02 fredag den 31. juli og lørdag den 1. august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere på vores begivenhed Soleng Festival 2020 Facebook og på vores hjemmeside

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...