Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

Brand på Kær. Bachs Foto
Brand på Kær. Bachs Foto
14. april 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde.

“Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT.

Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han havde været i gang med en ukrudtsbrænder.

“Og jeg havde været ude og tjekke flere gange for at sikre mig, jeg ikke havde fået sat ild til noget, men det havde jeg altså”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, oplyser Beredskab Sønderborg.

“Vi opfordrer folk til at tjekke hjemmesiden brandfare.dk inden de tænder eksempelvis grillen, et bål eller starter ukrudtsbrænderen”, siger Bo Olesen.

Uanset om det er grillkullene, ukrudtet eller marken, du gerne vil brænde af, så tænk på brandfaren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil meget gerne undgå brande og de konsekvenser ilden kan få for både boliger, haver, naturen, dyr og mennesker”, siger Bo Olesen og opfordrer til, at man også tjekker brandfare.dk, inden man skal grille eller svitse ukrudt.

På hjemmesiden med brandfare-indekset, brandfare.dk og på DMIs tørkeindeks, DMI.dk/torkeindeks er der nyttige informationer og gode råd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi nu alligevel er i haven eller nyder vejret på terrassen, så er det vigtigt at kaste et blik på lyskasser, her kan der godt ligge visne blade og lignende. De bør fjernes, fordi de let kan antændes af et henkastet cigaretskod. Hvis uheldet er ude, er Beredskab Sønderborg klar”.

Se billeder fra branden på Kær.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...