Første skovl-stik til nyt globalt Siemens-domicil

26. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag formiddag satte borgmester Erik Lauritzen og flere andre skovlen i jorden og tog det første stik til et nyt domicil til

Bjarne Lykke Sørensen taler om fordelene ved at blive i Sønderborg.

Bjarne Lykke Sørensen taler om fordelene ved at blive i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siemens, der flytter fra Nordborg til motorvejen ved Ragebøl. Inden seancen med en enkelt spade og flere skovle, blev der holdt en lille orientering om byggeriet i Skansen.

– Vi synes, det er fantastisk, der tages det første spadestik til et nyt globalt hovedkvarter, hvor vi både kan udvikle og have produktion, siger direktør Bjarne Lykke Sørensen. Når det er muligt at konkurrere med billig arbejdskraft i udlandet, så er forklaringen, at produktionen hos Siemens er teknologisk og automatiseret. Med andre ord er det robotter, der laver arbejdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et spade- og fire skovlstik.

Et spade- og fire skovlstik.

Fra Nordborg til motorvejen

– Vi flytter godt nok fra Nordborg, men vi bliver i Sønderborg Kommune. Vi har et glimrende samarbejde med Erhvervskontakten og andre dele af kommunen. Desuden vil vi gerne holde fast i vores lokale netværk, der ikke mindst består af blandt andre SDU, siger direktøren. han fortæller videre, at der er mange dygtigere medarbejdere, der allerede bor i Sønderborg og ved at beholde virksomheden her, så kan der fortsat rekrutteres nye i både Sydjylland og Slesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Siemens har i dag 180 ansatte i Nordborg og i den nye bygning bliver der plads til 250. Så hen ad vejen bliver vi flere, siger direktør Bjarne Lykke Sørensen til Sønderborg Nyt. Virksomheden har firedoblet omsætningen siden 2003.

Godt i bliver i området

- Det er godt i bliver i Sønderborg og også at i fortæller, hvorfor i gør det, siger borgmester Erik Lauritzen.

– Det er godt i bliver i Sønderborg og også at i fortæller, hvorfor i gør det, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, at Siemens bliver i området og ikke mindst for, at den slår sig ned tæt på motorvejen.

– Det er netop det, der er meningen med motorvejen. Nemlig at den trækker virksomheder til og nu kommer i så – og jeg tror på, flere vil følge efter, siger borgmester Erik Lauritsen. Derpå gav han udtryk for sin begejstring over, at Siemens har bemærket, at der er mange fordele ved at have virksomhed i Sønderborg.

– Det er dejligt, at i ser, der er mange kompetencer i området, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klik på knappen og se billeder fra Siemens store dag:

Knap

 

16. juni 2024 Broager, Sport

Broagerland Skytteforening inviterer alle med til holdskydning

16. juni 2024 Broager

Broagerlands Skytteforening inviterer alle til Korporationsskydning, holdskydning på deres 200 meter-baner ved Skrækkehøj i Skelde. Der skydes med velholdte høj-kvalitets Sauer Rifler kal. 6.5 mm. og træfbilledet udskrives på vores elektroniske Kongsberg markerings anlæg. Det skriver skytteforeningen og fortæller, at skydningen foregår på lørdag kl. 10.00 – ca. 15.00 afhængig af tilmeldinger, formiddagen fyldes først. […]

Læs mere...