Første spadestik til Nordals Fjernvarmeværk er taget

17. september 2019 Erhverv

Nu er første spadestik til det nye Nordals Fjernvarmeværk taget – et helt nyt anlæg, der skal sikre varmeforsyningen til de eksisterende fjernvarmekunder i Nordborg og Havnbjerg. Værket skal samtidig åbne mulighed for, at endnu flere nordalsingere kan få billig, klimavenlig fjernvarme.

 En massiv investering i Nordals. Så kort formulerede borgmester Erik Lauritzen visionen bag fjernvarmeprojektet, da han tirsdag, sammen med bestyrelsesformand for Sønderborg Forsyning Tom Hartvig Nielsen og direktør for Sønderborg Forsyning Hans Erik Kristoffersen, tog første spadestik til det nye fjernvarmeværk på Lundenvej i Havnbjerg.

“Der er tale om en massiv investering i Nordals og vel at mærke ikke kun økonomisk. Fjernvarme er en vigtig del af infrastrukturen og medvirkende til at skabe udvikling og vækst”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand for Sønderborg Forsyning Tom Hartvig Nielsen ser også udvidelsen af fjernvarmenettet som et vigtigt skridt i den rigtige retning.

“Med det nye fjernvarmeværk tager vi endnu et kvantespring i forhold til klimaet. Fjernvarmeproduktionen på Nordals Fjernvarmeværk bliver CO2-neutral og på den måde er det første spadestik også et vigtigt skridt for den grønne omstilling i hele området”, siger Tom Hartvig Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyt center for udvikling af fjernvarmeteknologi

Nordals Fjernvarmeværk bliver del af et udviklingscenter for varmeforsyning, som Danfoss i de kommende år vil opføre i samme område.

“Med den nyeste teknologi inden for halmbaseret fjernvarmeproduktion vil Nordals Fjernvarmeværk være med til at sætte nye standarder og vise verden, hvad vi kan i vores område”, siger direktør ved Sønderborg Forsyning Hans Erik Kristoffersen, der i sin tale takkede både Danfoss og leverandører for det gode samarbejde og den store arbejdsindsats i forbindelse med projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samlede budget for fjernvarmeprojektet er 300 millioner kroner.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...