Føtex er klar med klimarigtige cykeltasker

1. juni 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

To værksættere har opfundet en cykeltaske, der på en gang gør det nemt at komme hjem med de mange indkøb, og samtidig spare på CO2-udledningen.

Du kender det nok. Du lod dig friste af for mange gode tilbud, og du står nu med flere poser fyldt med varer. Og hvordan får du dem nu nemmest med hjem på cyklen, uden at trække eller slingre hjem fordi alle dine vare hænger på styret?

Det har to unge iværksætter Anders Helt Lund og Nikolai Gulmann fundet en løsning på, som hedder Bikezac, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Henrik Frost i Føtex med den cykle- og klimarigtige cykeltaske.

Henrik Frost i Føtex med den cykle- og klimarigtige cykeltaske.

Bikezac er en cykeltaske, som let og nemt kan påmonteres cyklen, og samtidig kan den bruges som indkøbsnet. Tasken kan bære op til 13 kg, og erstatte brugen af plastposer. Det vil give en CO2-besparelse.

Cyklisme i fokus

Bikezac ramte alle Føtex butikkerne i starten af april måned. Også Føtex i Sønderborg.

“Kunderne har allerede taget godt imod cykeltasken”, siger varehuschefen Henrik Frost, som viser Føtex’ specieldesignet Bikezac frem.

Cyklisme er ofte ikke det store taleemne på arbejdspladsen. Men Føtex på Perlegade, valgt at udfordre sig selv, og sætte fokus på cyklismen.

Henrik Frost spår nemlig, at over halvdelen af medarbejderne i Føtex vil kunne cykle til arbejde. Han har derfor opfordret sine medarbejder til at lade bilen stå, og bruge cyklen. Så mon ikke medarbejderne finder Bikezacen frem, så de ganske let kan få deres varer hjem.

Historien om Bikezac

Hele ideen bag Bikezacen, opstod da Anders og Nikolai skulle komme med en original idé under deres studie i international marketing and sales. Den første idé var en T-shirt med tryk, men den blev hurtigt skudt i sænk.Bikezac_Føtex7

En dag efter undervisningen sidder de begge ved Dronning Louises Bro i København. Her bemærker de en ting. Alle de cyklende havde ikke nogen nem og sikker måde, at transportere deres badetøj og varer hjem på.

De to studiekammerater begynder at brainstorme på forskellige løsninger. Det blev til flere prototyper inden det endelige produkt stod klar.

I dag er seks personer tilknyttet Bikezac, der egentligt bare startede som et studieprojekt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk