FOF klar med to studiekredse om ‘Demokratisk diagnose og kur’

9. august 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

FOF-Sønderborg vil sammen med forfatter, Steen Ole Hedelund Jørgensen sætte fokus på den demokratisk dialog i to studiekredse.

En af landets mest efterspurgte foredragsholdere forfattere, Steen Ole Hedelund Jørgensen, har udgivet en helt ny bog, “Demokratisk diagnose og kur”.

Nu starter FOF-Sønderborg et nyt og spændende demokratiprojekt sammen med den travle debattør, skriver oplysningensforbundet i en pressemeddelelse.

Studiekredsene har overordnet det fælles tema ”Demokratisk diagnose og kur”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt er der tale om fem aftener på hver studiekreds og alle kan med udbytte deltage den eller de aftener, hver enkelt ønsker.

Vigtigst af alt er viden, indsigt og dialog!

Steen Ole Hedelund Jørgensen siger:

“Jeg håber på en saglig og nuanceret debat om demokrati. Det er der hårdt brug for og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at debatten bliver levende og ærlig. Alle synspunkter er relevante og værdifulde. Det skal være en demokratisk samtale om demokratiets aktuelle udfordringer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Endelig håber jeg, at initiativet fra FOF-Sønderborg vil brede sig overalt i vores fantastiske land, så et tydeligt modsvar til alle, der truer demokratiet, kommer til at lyde højt og klart: Vi bøjer os ikke for trusler, vi forsvarer vores frihed og demokratiet, vi vil mere demokrati”, tilføjer han.

Steen Ole Hedelund Jørgensen har siden foråret 2016 udgivet fire bøger om demokratiets dramatiske historie og de aktuelle trusler mod demokratiet.

Yderligere to bøger i demokratiserien er på vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og måske kommer der endnu en bog inspireret af debatten i studiekredsene. Det vil jeg tale med deltagerne om.
Det er vigtigt på alle måder at få synspunkter, der forsvarer og udvikler demokratiet, udbredt. Det er det bedste modsvar, vi kan give, når vores frihed og demokrati angribes”, siger Steen Ole Hedelund Jørgensen.

”FOF-Sønderborg formidler folkeoplysning og arrangerer debatskabende aktiviteter. Derfor er jeg stolt over, at vi i sæsonen 2019-20 kan præsentere de to studiekredse om demokratiets dramatiske historie og truslerne mod demokratiet. Studiekredsene er tilrettelagt sådan, at der hver gang vil være et oplæg med fokus på litteraturen før og nu og herefter er ordet frit. Der er med andre ord lagt op til viden, indsigt og debat.” fortæller skoleleder, Tina Bojsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding til studiekredsene skal ske HER til FOF-Sønderborg