FOF: Lektor Jørn Buch fortæller om D-dagen

Arkivfoto
Arkivfoto
2. marts 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

De allieredes invasion i Normandiet skulle vise sig at blive begyndelsen til enden på Hitlers kontrol med det meste af Europa. Krigens byrder var indtil da primært blevet båret af England men fra juni 1941 også af Sovjetunionen. Sovjetunionen ønskede oprettelsen af den ”anden front”, som kunne presse Tyskland vestfra.

Det fortæller lektor Jørn Buch onsdag den 29. marts kl. 19.00-21.00 på biblioteket i Sønderborg.

Med angrebet på Pearl Harbour var England, USA og Sovjetunionen blevet allierede i kampen mod Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hitler var forberedt på en allieret landgang, skriver FOF i en pressemeddelelse.

Derfor forskansede han sig med Atlanterhavsvolden på hele Europas vestkyst inkl. Danmarks. Det krævede planlægning for, at en landgang skulle lykkes.

Hør om udviklingen af 2.verdenskrig med hovedvægten på forberedelserne til operation ”Overlord” og landgangen på Normandiets kyst.

Entré 80 kr.

Tilmelding til 74-471597 eller www.fof-sonderborg.dk

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...