FOF: Mød manden der afslørede skandalen i Nordisk Fjer

2. november 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Fredag den 16. november 1990  var dagen, hvor Anders Wejrup blev den måske første whistleblower i dansk erhvervsliv. Hvad det ville betyde for hans eget liv, at han blæste i fløjten, havde den dengang 38-årige finans-direktør i Nordisk Fjer, ingen anelse om.

“Stein Bagger er ingenting i sammenligning med Johannes Petersen fra Nordisk Fjer”, siger Anders Wejrup.

Få et enestående og unikt indblik bag facaden i Nordisk Fjer og hør om de rystende og meget dramatiske begivenheder, der førte til Nordisk Fjers sammenbrud i 1990 og bestyrelsesformandens selvmord fra en, der har haft det helt tæt inde på kroppen de seneste mere end 25 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sin egenskab af tidligere finans-direktør i Nordisk Fjer koncernen og med baggrund i en erhvervskrimi på 750 hæsblæsende, tempofyldte og action mættede sider: ”Bedraget – Sagen om Nordisk Fjer” af Charlotte Langkilde, fortæller Anders Weirup på en levende og engageret måde om sine meget turbulente år i Nordisk Fjer og det retslige efterspil.

Foredraget finder sted på Sønderborg Bibliotek den 14. november kl. 19.

Hvad var det egentlig, der skete bag facaden på de bonede gulve i den børsnoterede koncern Nordisk Fjer i det, der er blevet kaldt ”Danmarkshistoriens største og mest spektakulære erhvervsskandale”?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor gik det så galt, som det gjorde, og hvordan kunne den arbejdende bestyrelsesformand, Johannes Petersen, igennem mere end 30 år lyve, svindle og bedrage uden at nogen reagerede – hverken indenfor eller udenfor koncernen?

I bestyrelsen sad blandt andre tidligere kammeradvokat Poul Schmith, Magasins direktør Jørgen Basse og formanden for Nationalbankens bestyrelse Poul Nørregaard Rasmussen.

    Tilmelding til FOF på 74-471597 eller fof-sonderborg.dk

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk