Føler sig tvunget til at sælge hus i Broager by

30. januar 2019 Broager

Vestergade 28 er tilsyneladende en ganske almindelige adresse på en udlejningsejendom i Broager by. Men også kun tilsyneladende. For til ejendommen er knyttet en fundats, et formål.

Og fundats-bestyrelsen er kommet i problemer.

“Vi kan ikke få de lejere ind, som fundatserne kræver”, siger sparekassedirektør Lars Christensen, Broager Sparekasse, som i rigtig mange år har stået for udlejningen.

Nu er huset sat til salg, skriver Broager.dk

Ejendommen blev den 10 februar 1953 for 0 kroner overdraget til ”Søskendeparret Peter Hansen og Inger Andresens Legat til Fordel for værdige trængende Enker, Enkemænd eller ægtepar fra Broager By”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og indtil for fem-seks år siden lykkedes det at leje ud til ældre i Broager. Men uden de ældre lejere, har vi måttet leje ud til unge for at få penge i kassen til driften og det er ikke i overensstemmelse med kravene”, siger sparekassedirektør Lars Christensen, Broager Sparekasse, som i alle årene har stået for udlejning og administration af ejendommen. Uden honorar, bedyrer han.

Derfor har sparekassen søgt og fået Civilstyrelsens accept af, at huset sættes til salg. Legat-bestyrelsen besluttede derfor i efteråret at bemyndige Sønderborg Kommune at forestå handlerne, og efter en runde med tre mæglere blev Vestergade i sidste uge udbudt til salg for 995.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Civilstyrelsen har krævet, at der bliver tale om en reel handel til markedspris, så der ikke kan rejses kritik f.eks. i forhold til salg til én part uden offentligt udbud. Og Civilstyrelsen skal godkende køber, oplyser Lars Christensen.

Åbent Hus på søndag

RealMæglerne Seeberg beskriver Vestergade 28 som en ”charmerende ejendom beliggende midt i Broager By”.

”Ejendommen er opført i 1900 og fremstår med pudsede facader og rødt tegltag. Det samlede boligareal er 206 m2 og fordeler sig på stueplan og førstesal og indeholder i alt tre beboelseslejligheder. Alle tre lejligheder er for tiden udlejet”, skriver Realmæglerne

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad bygningens charme er, ja det kan man se i detaljer på søndag, hvor der er åbent hus.

Læs hele historien HER på Broager.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...