Folk & Sikkerhed: Sig din mening i debat om fremtidens forsvar

6. april 2017 Samfund

Hvad bliver fremtiden i Tyrkiet, Rusland, USA og i Europa og hvordan forbereder vi os på at sikre vores fred og frihed i fremtiden?

Det forestående forsvarsforlig fra 2018, bliver utvivlsomt det vigtigste for Danmark i mange, mange år. Ny sikkerhedspolitik, grundig analyse af dansk forsvars fremtidige opgaver, dimensionering af Forsvaret og Hjemmeværnet til at kunne løse disse opgaver og styrkelse af det robuste samfund og Beredskabet. Så befolkningen venter på forsvarsministerens udsagn om et ”substantielt” løft til Forsvaret, når forsvarsforligsforhandlingerne starter efter sommerferien, skriver Folk & Sikkerhed i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så længe kan Folk & Sikkerhed Sønderjylland dog ikke vente. De indkalder derfor til debat-og dialogmøde torsdag den 20. april kl. 19 på Hotel Scandic.

Temaet er: Dansk forsvar i en brydningstid, skal dansk forsvar have flere penge?

Vil du selv have indflydelse på, hvordan vi forbereder os på at sikre vores fred og frihed i fremtiden – så skal du møde op.

Alle er velkommen og deltagelse er gratis. Folk & Sikkerhed giver kaffe og drikkevarer.

Folk & Sikkerhed, Sønderjylland har med udgangspunkt i Folk & Sikkerheds Alternative Forsvarsrapport samlet et spændende indlægs-og debatpanel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erling Lundsgaard, Folk & Sikkerheds lokale netværksformand byder velkommen.

Flere kommer med oplæg

Folk & Sikkerheds formand, advokat og Oberstløjtnant af Reserven, Peter Michael Andersen sætter fokus på ”Et relevant, robust og fremtidssikret Dansk Forsvar” og ph.d., forsker Jeppe Trautner fra Forsvarsakademiet fortæller om skrækscenariet i Østersøen, Ruslands rolle, De Baltiske lande og udenrigspolitikken.

Dernæst giver de tre oberster, henholdsvis Jens Friis Autzen, pens. Flyvevåbnet, Bjarne Højgaard Jensen, chef for Jyske Dragonregiment og Flemming Kent Vesterby Agerskov, Chef Landsdelsregion Vest, Hjemmeværnet, hver deres indspark til debatten. Efterfølgende bliver der paneldebat med alle indlægsholderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tager danskere sikker for givet?

Folk & Sikkerheds Alternative Forsvarsrapport rummer mange anbefalinger til, hvordan Danmark og politikerne kan skabe et relevant, robust og fremtidssikret dansk forsvar med klare opgaver, rammer og mål. Rapporten sætter ligeledes fokus på struktur, organisation og en økonomi i balance både på kort, mellemlang og langt sigt samt en fortsat værnepligt og en reserve.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Erhverv, Sønderborg

Hjælp Iver Daabeck med at forebygge madspild – pluk selv majs på markerne

25. september 2021 Erhverv

Iver Daabeck har to marker med sukkermajs tæt ved Sønderborg. Den ene ligger lige til højre, når man kører af Alssundbroen. Den anden ligger ved samkørselspladsen på Sundeved-siden, hvor der også står en salgsbod med kartofler, majs og halloweengræskar. “Jeg har det problem, at ALDI og Salling Group påstår, de ikke kan sælge majs mere […]

Læs mere...