folkBaltica-festivallen 2020 er planlagt

19. november 2019 Kultur

Den 16. udgave af folkBALTICA-festivalen løber af stablen fra den 2. til den 10. maj 2020. Festivaltitlen ‘Grænseløs’ opstod i kølvandet på overvejelserne om 100 året for den fredelige afstemning om grænsedragningen 1920. Denne historiske begivenhed og det fællesskab, der er kommet ud af det i det nordlige Schleswig-Holstein og det sydlige Danmark, er enestående.

Både ved åbnings- og afslutningskoncerten vil folkBALTICA-Ensemblet optræde sammen med et
udvalg af kunstnere fra festivalens øvrige program, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I anledningen af jubilæet for grænsedragningen har folkBALTICA bedt sangskriverne Felix Meyer og Christian Juncker om at skrive en fælles sang på begge sprog, som vil blive uropført til åbningskoncerten.

Åbningskoncerten spilles i Alsion den 6. maj – og du finder billetterne HER på LINKET

Fokusset på den musikalske talentudvikling

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved optaktskoncerten den 2. maj vil bigbandet og overbygningskoret fra Theodor-Sturm-Schule Husum optræde sammen med den danske trio „Fiolministeriet” og Keike Faltings fra vadehavsøen Föhr.
Som et led i hovedkoncerterne fredag og lørdag aften på Duborg-Skolen i Flensburg vil der være
to konceptkoncerter, der tager årets emne op.

Til koncerten „Grænseløs” mødes etablerede, men også yngre musikere, fra begge sider af grænsen under ledelse af violinist og komponist Kristine Heebøll for at fortolke regionens sange og numre på ny. Til ‘nord -syd-koncerten’ møder den finske huskunstner Milla Viljamaa, hendes kollegaer fra bandet „Frigg” og den portugisiske Fado-sangerinde hinanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er første gang, at en pianist er festivalens huskunstner. Finske Milla Viljamaa bevæger sig inden for mange genrer – fra finsk tango til rock, pop, kammermusik og naturligvis folkemusik.

Et musikalsk højdepunkt er ensemblet „Milla’s Nordic Lights”, der er særligt sammensat til festivalen.

Ud over Viljamaa selv består ensemblet af tre øvrige kvindelige kunstnere fra Skandinavien: Violinist Ragnhild Furebotten, sangerinde Helene Blum og på nøgleharpe Josefina Paulson.

De spiller deres debutkoncert i Løgumkloster Kirke.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af festivalen kan de besøgende opleve 31 koncerter på 28 forskellige spillesteder i Schleswig-Holstein og Sønderjylland.

Efter otte år vender folkBALTICAs hovedkoncerter tilbage til Duborg-Skolen og også Schifffahrtsmuseum byder igen op til dans.

Der vil også være to koncerter i Kiel – ud over én i KulturForum har festivalen premiere på hansa48.

Der kan købes billetter HER på folkbaltica.de

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...