folkBaltica klar med et forrygende program

7. marts 2019 Kultur

Det bliver svært at holde sig i ro, når folkBALTICA sidst i maj måned sender nogle af verdens dygtigste folkmusikere til Sønderborg, Gråsten og Nordals.

Vanen tro lægger Koncertsalen Alsion scene til musikfestivalens åbningskoncert. Den tiltrækker gerne publikum til langvejs fra, og stemningen er i top. I år sker åbningskoncerten 22 maj klokken 20.

Publikum kan allerede nu glæde sig til en aften med gang i sammen med blandt andet folkBALTICA Ensemblet, Sønderjysk Pigekor samt nøgleharpespilleren Erik Rydvall fra Sverige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidstnævnte er årets ”huskunstner”.

Det vil sige en musiker, der personificerer festivalens musik. Han spiller på det svenske instrument, nøgleharpe, skriver Sønderborg Event.

Ligeledes optræder Sarah Lesch og Nikolaj Busk, der er kendt fra blandt andet Dreamers Cirkus og fra musikken til musicalen Jordens Søjler.

Gang i kirken og Nørreskoven

I weekenden efter åbningskoncerten rykker folktonerne først til Gråsten Slotskirke lørdag 25. maj klokken 15 og til Nygård i Nørreskoven søndag 26 maj klokken 15.

Lørdagens koncert går under navnet ”Folkbarok”, hvor Lodestar Trio vil spille traditionelle norske og svenske instrumentalnumre suppleret med musikernes egne kompositioner. Musikerne vil spille musik i spændingsfeltet mellem folk og barok.

Søndag gentager folkBALTICA succesen fra i fjor med ”Folk og Fællessang” i Nørreskoven. Efter den store succes i 2018 vil der også i år være fællessang med Mette og Børge Solkær og Søren Iversen.

Mette og Børge Solkær driver det populære spillested Café Ellegaard i Sommersted og er berømte for deres fællessangsarrangementer.

Mens arrangementet i Nygård om søndag er gratis at deltage i, skal der vanen tro købes billetter til de øvrige koncerter.

Det gør man HER på folkBALTICA.de

Her finder man også hele festivalens omfattende program.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk