Folkehøring i Sønderborg om grøn omstilling og big data

3. september 2020 Samfund
SønderborgNYT
SønderborgNYT

I dag torsdag den 3. september holder Dansk Industri folkehøring i Sønderborg for borgere, virksomheder, myndigheder og politikere.

Det sker som led i en landsdækkende turne, hvor DI sætter ny teknologi og digitalisering til debat blandt danskerne.

På folkehøringen i Sønderborg skal deltagerne diskutere og udvikle nye idéer til, hvordan vi fremover kan bruge data og digitalisering til at bidrage til den grønne omstilling, skriver DI i en pressemeddelelse.

”Sønderborg er godt på vej mod nullet i 2029, men vi kommer kun i mål såfremt vi styrker anvendelsen af data i vores borger- og virksomhedsinddragelse. Ved at frisætte forbrugsdata får borgerne overblik, og virksomhederne kan udvikle nye forretningskoncepter og skabe grønne jobs. Vi kigger ind i en ny spændende digital verden”, siger Peter Rathje, som er direktør i ProjectZero og som selv holder oplæg på folkehøringen.

Danske virksomheder er generelt blevet dygtige til brug af deres data til udviklingen af deres forretninger. Folkehøringen i Sønderborg sætter derfor fokus på, hvordan vi udnytter den udvikling til at nå i mål med den grønne omstilling.

”Vi vil gerne diskutere, hvordan viden i data – herunder borgernes forbrugsdata – kan understøtte vækst, nye forretningsmodeller, grøn omstilling og et mere bæredygtigt samfund i fremtiden. Vi vil gerne tale med danskerne om, hvordan vi kommer derhen, hvad der er vigtigt, og hvad vi skal være varsomme med”, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folkehøringen finder sted i dag kl. 10.00-15.00 hos Sønderborg Vækstråd.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...