Folkehøring i Sønderborg om grøn omstilling og big data

3. september 2020 Samfund
SønderborgNYT
SønderborgNYT

I dag torsdag den 3. september holder Dansk Industri folkehøring i Sønderborg for borgere, virksomheder, myndigheder og politikere.

Det sker som led i en landsdækkende turne, hvor DI sætter ny teknologi og digitalisering til debat blandt danskerne.

På folkehøringen i Sønderborg skal deltagerne diskutere og udvikle nye idéer til, hvordan vi fremover kan bruge data og digitalisering til at bidrage til den grønne omstilling, skriver DI i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg er godt på vej mod nullet i 2029, men vi kommer kun i mål såfremt vi styrker anvendelsen af data i vores borger- og virksomhedsinddragelse. Ved at frisætte forbrugsdata får borgerne overblik, og virksomhederne kan udvikle nye forretningskoncepter og skabe grønne jobs. Vi kigger ind i en ny spændende digital verden”, siger Peter Rathje, som er direktør i ProjectZero og som selv holder oplæg på folkehøringen.

Danske virksomheder er generelt blevet dygtige til brug af deres data til udviklingen af deres forretninger. Folkehøringen i Sønderborg sætter derfor fokus på, hvordan vi udnytter den udvikling til at nå i mål med den grønne omstilling.

”Vi vil gerne diskutere, hvordan viden i data – herunder borgernes forbrugsdata – kan understøtte vækst, nye forretningsmodeller, grøn omstilling og et mere bæredygtigt samfund i fremtiden. Vi vil gerne tale med danskerne om, hvordan vi kommer derhen, hvad der er vigtigt, og hvad vi skal være varsomme med”, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Folkehøringen finder sted i dag kl. 10.00-15.00 hos Sønderborg Vækstråd.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk