Folkeoplysningsudvalget er fortrøstningsfulde trods nedskæringer

8. februar 2023 Augustenborg
Augustenborgspejderne har deres egen spejderhytte.
Augustenborgspejderne har deres egen spejderhytte.

Mandag blev medlemmerne af Folkeoplysningsudvalget orienteret om de besparelser, som rammer deres område – og det er besparelser, som Byrådet har pålagt udvalget.

Byrådet har skåret i alt 200.000 kroner på rammen for den folkeoplysende voksenundervisning, 100.000 kroner på rammen til almindelige lokaletilskud. Der er også en reduktion på 200.000 kroner på tilskud til at få flere børn i foreningslivet.

“Umiddelbart lyder det af meget, men faktisk er det ikke noget, som får den store betydning i foreningerne”, siger Peter Landergren fra Folkeoplysningsudvalget og Augustenborgspejderne. Han fortæller, at Sønderborg Kommune faktisk gør mere for foreningerne end de fleste kommuner gør.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Foreninger, som har egne lokaler, har fået et lokaletilskud på 70 procent af udgifterne, hvor loven siger, at kommunen skal betale 65 procent, så vi får god hjælp og der, hvor der kan spares, det er, når foreninger søger om penge til at leje et sted, når de skal på weekendture og lignende. Vi ved først, hvor meget der spares, når vi ser ansøgningerne”, siger Peter Landergren. Det skæres også på den folkeoplysende voksenundervisning.

“Her plejer det at være sådan, at foreningerne får et beløb, som fastsættes ud fra de aktiviteter, der var året før – og en del foreninger er endnu ikke kommet rigtigt i gang efter Coronatiden, så der vil man heller ikke mærke meget til nedskæringen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan man heller ikke sætte tal på, hvor meget der spares, inden ansøgningerne om tilskud kommer og det gør de i løbet af april.

I forbindelse med budgetforliget blev byrådspolitikerne enige om at sætte en million kroner af, som skal bruges på at få børn med i foreningslivet – her er der skåret 200.000 af, så der er 800.000 kroner tilbage.

“Beslutningen om at hjælpe børn tilbage i foreningslivet har haft en lang vej og det er faktisk først nu, man er klar til at sætte handling på, så man kan ikke siger, at der bliver tale om at skære ned, men at det måske bliver færre børn end ellers, som kobles på foreningslivet”, siger Peter Landergren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...