Folkeskoleelever har deres eget eSport-stævne

4. januar 2019 Kultur

Fredag og lørdag har en del folkeskoleelever eSport på programmet fredag og lørdag, hvor de er samlet på BC Syd i Sønderborg. Eleverne kommer fra afgangsklasserne i Augustenborg Skole, Sønderskov-Skolen og 10-eren.

“Vi kan hente god viden og der er masser af læring i eSport”, siger Simon Søndergaard, der kommer fra 8. klasse i Augustenborg.

“Hvis man når et vist niveau, så er der også rigtigt gode penge i sporten”, siger han og tilføjer, at man bliver kun god, hvis man øver rigtigt meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dejligt med eSport på skemaet

“Jeg synes, det er glimrende, folkeskolerne har taget sporten til sig og så vil jeg lige understrege, at skal man være en god spiller, så skal reflekser og koncentrationen være helt i top. Og det kommer den kun gennem motion og træning”, siger Simon Søndergaard, der både løbetræner og laver refleksøvelser.

Ser også bag om eSporten

I alt 54 eleverne har deltaget i valgfaget eSport det seneste halve år på Business College Syd, der har stillet underviser Hjalte Brautsch og undervisningslokaler til rådighed for folkeskolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I valgfaget har eleverne tilegnet sig viden om eSport og fået indsigt i en række af industriens mest populære spiltitler.

Eleverne har lært at karakterisere eSport baseret på formater, iscenesættelse, kultur og spilmekanikker.

Derudover er eleverne blevet undervist i at dygtiggøre sig i forskellige spiltitler og introduceret til et træningsprogram, som simulerer eSportens topatleters hverdag.

Her har de blandt andet beskæftiget sig med kommunikation, præstationsfremmende it-værktøjer, metoder til problemløsning, strategi, samarbejde og sundhed herunder kost og motion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Underviser og eSportkoordinator Hjalte Brautsch fortæller: ”Det har været spændende at følge elevernes udvikling, hvor det for mange i begyndelsen kun handlede om at spille, til de har opnået en større forståelse for, hvad der kræves for at være en rigtig eSports-atlet. Derudover har de fået et indblik i og mere kritisk syn på den industri, som de er en del af, når de spiller og ser eSport.

Business College Syd forventer at tilbyde folkeskoler valgfaget igen i efteråret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Politikerne vil ikke pille ved service-niveauet i hjemmeplejen

5. december 2021 Samfund

Hjemmeplejen forudser, at der kan komme udfordringer med at dække alle vagter. Dette skyldes et stigende sygefravær i relation til coronasituationen. Udfordringen bliver ydermere forstærket af et stigende antal ældre med behov for hjemmepleje og udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Det kan gøre det vanskeligt at opretholde […]

Læs mere...