Folketinget sikrer tilbud om rådgivning til alle kvinder på krisecentre

14. maj 2015 Samfund

Alle kvinder – også dem uden børn – skal fremover have tilbudt rådgivning, når de kommer på krisecenter. Og det skal ske tidligere end i dag.

Samtidig skal kvindekrisecentre nu orientere kommunen om, hvem de tager imod, og hvornår de udskrives igen. Det hjælper kommunen til hurtigst muligt at give den enkelte kvinde den støtte, hun behøver, for at komme videre til en mere stabil bolig- og livsituation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge tiltag sagde Folketinget ja til. Sammen skal de være med til at sikre, at alle voldsramte kvinder på krisecenter hurtigst muligt tilbydes et rådgivningsforløb og på den måde får et bedre fundament for at skabe en tilværelse fri for vold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg langt foran

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5 i Sønderborg.

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5 i Sønderborg.

“På Kvinde- og Krisecenter i Sønderborg tilbydes de kvinder, der henvender sig altid rådgivning. Og det er langt de fleste, der får løst deres problemer med netop rådgivning”, siger stedets leder Ruth Malle.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når kvinder og eventuelt deres børn får et værelse på centret, så er det fordi vi skønner, at de har brug for sikkerhed”, siger Ruth Malle fra det moderne Kvinde- og Krisecenter, hvor den nyeste viden altid er i spil.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...