Folketingspolitiker: I skal arbejde videre med drømmen om en bro

28. februar 2014 Erhverv

Folketingspolitiker Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre lyttede med under generalforsamlingen i Als-Fynbroens forening og da den var slut, kom han med sine tanker om projektet.

Kristian Pihl Lorentzen lægger ører til generalforsamlingen.

Kristian Pihl Lorentzen lægger ører til generalforsamlingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I har tænkt det meste ind i projektet. Vækst er afhængig af mobilitet og det er en af grundene til, at der kommer en såkaldt Hærvejsmotorvej gennem Jylland. Planen er at sikre transport af varer mellem Europa og Norge og ved at lægge den mod vest i Jylland, så giver det udvikling, vækst og arbejdspladser, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han fortæller, han er tidligere militærmand og at han tydeligt husker tiden på kasernen i Sønderborg, husker sygeplejeskolen ved siden af og så gå-i-byen-stedet, Zanzibar, der i daglig tale hed: Sanseløs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtige ting

– Mit arbejde i Trafikudvalget er at sikre et land i balance og det kan gøres med infrastruktur, som kan gøre udkantsområder til udviklingsområder. Og når det skønnes, at trafikken vil øges med 50 procent frem til 2030, så er det godt at tænke udvikling af yderområder ind i trafikplanerne, siger han. Godsmængden, der skal køres på de danske veje vil stige med 70 procent frem til samme år. Altså skal vejnettet øges og der skal gøres noget for at løsne op i knudepunkterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kristian Pihl Lorentzen med sin bog, der handler om tog.

Kristian Pihl Lorentzen med sin bog, der handler om tog.

– Als-Fynbroen kan udskyde nødvendigheden af endnu en Lillebæltsbro og den vil give vækst på Sydfyn og i Sønderjylland, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I skal endelig arbejde videre med jeres planer og i skal huske at tænke Tyskland ind i dem, så projektet bliver grænseoverskridene, siger han og beder alle huske, at der er lang vej. Meget lang vej, inden der kommer en vej til Als fra Fyn.

– Der er mange andre projekter, der ligger klar og de venter på, der er penge nok.

Als- Fynbroens forening arbejder på at finde forskellige finanseringsmodeller.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...