For mange aktører i erhvervsfremmesystemet

10. marts 2018 Erhverv

Fremtidens erhvervsfremme skal skabe gode rammer for vækst og udvikling i hele Danmark.

Mens virksomhederne, kommunerne og regionerne venter på Forenklingsudvalgets anbefalinger til fremtidens erhvervsfremmesystem, er der bred enighed om, at de tre niveauer, der laver erhvervsfremme i dag – det statslige, det regionale og det kommunale – skal skæres ned til to. Men hvis der kun er plads til to i “ægtesengen”, og staten skal have den ene plads, hvem skal så have den anden – kommunerne eller regionerne?

Det spørgsmål var omdrejningspunktet for en debat om fremtidens erhvervsfremmesystem, hvor Claus Juhl, der er formand for regeringens Forenklingsudvalg om erhvervsfremme, løftede en smule af sløret for udvalgets anbefalinger, der forventes at ligge klar omkring påske, skriver KL i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et nyt system skal være efterspørgselsdrevet

“Vores fokus er at få skabt et system, der er langt mere efterspørgselsdrevet efter virksomhedernes behov og ikke så udbudsdrevet, som i dag. Og noget af det, virksomhederne blandt andet efterspørger, er en god omgang digitalisering af erhvervsfremmeområdet. Udvalget vil desuden pege på en model, der går fra 3 til 2 niveauer, hvor det ene er staten, samt en model for, hvordan de mange regionale og lokale enheder kan samles til færre, så der bliver mere sammenhæng i systemet og lettere for virksomhederne at finde rundt i det,” sagde Claus Juhl.

Forenklingsudvalget ønsker ikke at pege på, hvorvidt regionerne eller kommunerne skal stå i spidsen, når landets virksomheder skal bruge hjælp i fremtiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk