Foredag på biblioteket… som man siger…

17. november 2021 Kultur
Michael Ejstrup. Pressefoto
Michael Ejstrup. Pressefoto

Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang. I Danmark har vi på én gang et fælles sprog og taler dejligt mangfoldigt.

På biblioteket i Gråsten kan du mandag klokken 19 opleve Michael Ejstrup, der er sprogforskeren bag “Som man siger”. Han vil med lyd, billeder, sprogtoner og stemmer fra danmarkskortet guide dig rundt i talesprogets krinkelkroge. Sprogforskeren vil sørge for at massere dine hjerneceller, teste dine sproglige fordomme og gøre dine smilerynker dybe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af projektet er Michael Ejstrup vært på en podcast, hvor han i hvert afsnit dykker ned i sprogbrug og dialekter med overskrifter som blandt andet “Som man siger – på synnejysk speeddate”, “Som man siger – mellem linjerne” og “Som man siger – i æteren”.

”Som man siger” er et vigtigt projekt, fordi vi alle kan have godt af at få rusket lidt op i fordommene. Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få et indblik i de andres sprog. Et sprog, der gemmer på masser af indsigt i, hvem vi er, og hvor vi kan komme hen sammen,” udtaler sprogforsker Michael Ejstrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetter finder du på bibliotekets hjemmeside.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...