Foredrag: Hvad tilbyder vi psykisk syge med misbrug?

29. august 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Forskningen i Danmark viser, at cirka halvdelen af alle psykisk syge har et misbrug. Misbruget er, når vi taler om dobbeltdiagnosticerede, et udtryk for, at den psykisk syge anvender misbruget til at behandle sine psykiske symptomer.

Dobbeltdiagnoser har været kendt siden begyndelsen af ’90erne, men der er stadig store udfordringer i den regionale psykiatri, den kommunale socialpsykiatri samt misbrugscentre i forhold til at tilbyde og tilrettelægge tilbud, som kan gavne gruppen af borgere med både en psykiatrisk diagnose og en misbrugsdiagnose.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har man valgt at ansætte forløbskoordinatorer i Region Syddanmark, som har opgaven at koordinere et forløb med persongruppen, som både har en psykiatrisk lidelse og et misbrug, så de ikke risikerer at havne imellem to instanser, skriver Psykinfo i en pressemeddelelse.

Else Aagård og Mirnes Catovic er ansat som forløbskoordinatorer i det sønderjyske. De vil fortælle om deres arbejde og dele ud af deres erfaringer.

Alle er velkomne til arrangementet, som finder sted tirsdag den 19. september fra kl. 19.00 – 21.00 på Sønderborg Bibliotek på Kongevej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet er gratis, når blot man tilmelder sig til PsykInfo Region Syddanmark på telefon 99 44 45 46 eller via www.psykinfo.regionsyddanmark.dk.

Foredraget er arrangeret af PsykInfo Sønderborg.

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...