Foredrag: Jorden er en presset planet – hvordan bliver fremtidens natur?

6. marts 2020 Kultur

Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. På biblioteket i Sønderborg kan du tirsdag  klokken 19 høre om hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur.

Hvilke løsninger skal vi satse på?

Arrangementet er en livestreaming af et offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenens foredragsholder er professor i økologi Jens-Christian Svenning.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen ’Center for Biodiversitetsdynamik i en Verden under Forandring’.

I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark.

Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Biodiversiteten i fremtiden

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner. Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad med honningbien?

Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.

Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

Foredraget er gratis – du møder bare op.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk