Foredrag: Kan man spise sig sundere?

3. januar 2018 Samfund

Lægen Tobias Schmidt Hansen er på en landsdækkende foredragsturné i januar for at fortælle om de sundhedsmæssige fordele ved en plantebaseret kost. Vegetarisk Forening Sønderjylland har sikret, at foredraget også kan høres i Sønderborg, der får besøg af lægen i Multikulturhuset tirsdag den 16. januar kl. 19.

Flere og flere vælger at spise grønnere. At det er godt for miljøet og klimaet er anerkendt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der hersker meget forvirring om, hvordan vegetarisk og plantebaseret kost påvirker vores sundhed. Dette har læge og foredragsholder Tobias Schmidt Hansen valgt at rode bod på ved at tage på en foredragsturné og med baggrund i sin faglighed afklare, hvad der er op og ned i forhold til plantebaseret kost og sundhed. Denne foredragsturné bringer Tobias Schmidt Hansen til Sønderborgs Multikulturhus tirsdag den 16. januar 2018.

Tobias Schmidt Hansen ønsker at styrke forståelsen for, hvordan de store livsstilssygdomme opstår, og hvordan vores kost både kan forårsage, forebygge og endda i visse tilfælde behandle disse sygdomme. Og i foredraget vil han derfor se nærmere på, hvordan kosten og særligt den plantebaserede kost påvirker vigtige risikofaktorer som vægt, kolesterol, blodtryk og insulinresistens.

Målet er at give alle nogle simple og praktiske måder at udnytte kostens store potentiale til at få det bedst mulige helbred. Tobias Schmidt Hansen har stor erfaring med at behandle sine patienter med kost og livsstilsændringer og brænder for at formidle den nyeste forskning på en let og forståelig måde, skriver Vegetarisk Forening Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Foruden sit virke som læge er Tobias Schmidt Hansen også skribent og foredragsholder med stor interesse for livsstilsmedicin. Han er ydermere medforfatter til bogen “Den plantebaserede kost” sammen med klinisk diætist Maria Felding, hvori sundhedsfordelene ved en vegetarisk kost gennemgås.

Foredraget holdes af den nye frivillige forening; Vegetarisk Forening Sønderjylland og går ligeledes i tråd med ProjectZeros vision om et CO2 neutral Sønderborg. En plantebaseret kost bidrager til klimaindsatsen i og med, at 75 procent af CO2-udledningen indenfor fødevareforbrug stammer fra kød og mejeri.

Tilmelding

Tilmeldinger er åbent for alle, som er interesserede i kost og sundhed.

Pris: 47 kr. inkl. kaffe/te/kage

Betaling: MobilePay nr. 25419 – skriv “Foredrag Sønderborg 16/1” sammen med betalingen.

Skriv til foredrag@vegetarisk.dk ved ønske om alternativ betaling.

Flere praktiske oplysninger om foredraget på vegetarisk.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk