Foredrag: Klimaforandringer set gennem fiktionens briller

12. februar 2018 Samfund

Hvordan vil de menneskeskabte klimaforandringer ændre menneskets oplevelse af at være i verden?

Det vil Gregers Andersen forsøge at komme med et bud på torsdag den 22. februar fra kl. 17, hvor han gæster biblioteket i Sønderborg.

Han tager os med på en rejse gennem den vestlige klimafiktions verdener – bøger og film – for derigennem at se nærmere på, hvad klimafiktionen kan fortælle os om, hvad det vil sige at være menneske på tærsklen til en fremtid med ekstreme klimaforandringer, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens klimavidenskaben på baggrund af utrolige mængder empirisk indsamlet data i sine modeller ”nøjes” med at udfolde nogle brede skitser af verdener, giver fiktionen fra et ståsted, som hverken er præcis videnskabelig afbildning eller total abstraktion, nogle langt mere detaljerede bud på, hvordan mennesket vil erfare konsekvenserne af fremtidige klimaforandringer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...