Foredrag: Klimaforandringer set gennem fiktionens briller

12. februar 2018 Samfund

Hvordan vil de menneskeskabte klimaforandringer ændre menneskets oplevelse af at være i verden?

Det vil Gregers Andersen forsøge at komme med et bud på torsdag den 22. februar fra kl. 17, hvor han gæster biblioteket i Sønderborg.

Han tager os med på en rejse gennem den vestlige klimafiktions verdener – bøger og film – for derigennem at se nærmere på, hvad klimafiktionen kan fortælle os om, hvad det vil sige at være menneske på tærsklen til en fremtid med ekstreme klimaforandringer, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens klimavidenskaben på baggrund af utrolige mængder empirisk indsamlet data i sine modeller ”nøjes” med at udfolde nogle brede skitser af verdener, giver fiktionen fra et ståsted, som hverken er præcis videnskabelig afbildning eller total abstraktion, nogle langt mere detaljerede bud på, hvordan mennesket vil erfare konsekvenserne af fremtidige klimaforandringer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 112, Sønderborg

Kunde i Borgen blev slået

4. oktober 2023 112

Tirsdag aften ved 18:30-tiden blev en kunde i Borgen udsat for vold. “Han blev slået med knytnæve i ansigtet af en anden mand, som vi fik fat på”, siger Jan Rasmussen fra det lokale politi. “Voldsmanden bliver sigtet for at slå og så finder vi 2,14 gram kokain på ham, som han også sigtes for”. […]

Læs mere...