Foredrag om Jane Austen, forfatteren bag Stolthed og Fordom

11. marts 2019 Kultur

På biblioteket i Sønderborg kan du torsdag klokken 17 høre Hazel Mills fortælle om Jane Austen, en af Englands mest elskede forfattere. Hazel Mills vil fortælle om Jane Austens liv og om den tid hun levede i, om hvordan det var at vokse op som datter af en præst.

Jane Austen drømte hele livet om at blive forfatter og det i en tid, hvor man forventede at kvinder blev gift og ikke at de forsørgede sig selv.

Hvorfor kan netop Jane Austen nå vor tids læsere over en kløft på 200 år?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun skildrer almengyldige, menneskelige relationer med munterhed, satire og ironi. Og hendes replikkunst, personkarakteristik og elegante sprog taler stadig til os.

Hazel Mills er tidligere foredragsholder ved the Jane Austen Society of the United Kingdom.

For to år siden flyttede hun til Danmark, og nu bor hun sammen med hendes mand på Als, hvor de har udsigt over havet og en meget stor samling af Jane Austen-bøger, herunder over 200 forskellige eksemplarer af ”Pride and Prejudice”, Stolthed og Fordom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gratis foredrag bliver på engelsk.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Politikerne vil ikke pille ved service-niveauet i hjemmeplejen

5. december 2021 Samfund

Hjemmeplejen forudser, at der kan komme udfordringer med at dække alle vagter. Dette skyldes et stigende sygefravær i relation til coronasituationen. Udfordringen bliver ydermere forstærket af et stigende antal ældre med behov for hjemmepleje og udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Det kan gøre det vanskeligt at opretholde […]

Læs mere...