Foredrag om sønderjyske kvinder under 1. Verdenskrig

28. januar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Den 1. august 1914 udbrød Første Verdenskrig, og i de næste fire år måtte de sønderjyske mænd trække i den grønne trøje og drage i krig for Tyskland. Tilbage stod kvinderne med ansvaret for familien og livets opretholdelse.

Hjemmefronten under 1. Verdenskrig. Papirklippet er fra Sønderborg Slot.

Hjemmefronten under 1. Verdenskrig. Papirklippet er fra Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller Louise Klinge om på biblioteket i Nordborg mandag den 3. februar kl. 19. Det koster 50 kroner at lytte med..

Der tages der udgangspunkt i netop kvindernes udfordringer og hverdag, med særlig fokus på de dansksindede kvinder, der ikke havde national tilknytning til Tyskland og derfor ikke følte at krigen var deres.

Hør om kvinderne der var nødt til at være stærke, for det var dem, der skulle holde sammen på hverdagen og sørge for, at børnene ikke glemte deres fader. Samtidig sad de med frygten, længslen og bekymringerne for deres mænd.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...