Foredrag om sønderjyske kvinder under 1. Verdenskrig

28. januar 2014 Kultur

Den 1. august 1914 udbrød Første Verdenskrig, og i de næste fire år måtte de sønderjyske mænd trække i den grønne trøje og drage i krig for Tyskland. Tilbage stod kvinderne med ansvaret for familien og livets opretholdelse.

Hjemmefronten under 1. Verdenskrig. Papirklippet er fra Sønderborg Slot.

Hjemmefronten under 1. Verdenskrig. Papirklippet er fra Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller Louise Klinge om på biblioteket i Nordborg mandag den 3. februar kl. 19. Det koster 50 kroner at lytte med..

Der tages der udgangspunkt i netop kvindernes udfordringer og hverdag, med særlig fokus på de dansksindede kvinder, der ikke havde national tilknytning til Tyskland og derfor ikke følte at krigen var deres.

Hør om kvinderne der var nødt til at være stærke, for det var dem, der skulle holde sammen på hverdagen og sørge for, at børnene ikke glemte deres fader. Samtidig sad de med frygten, længslen og bekymringerne for deres mænd.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...