Foredrag om sønderjyske kvinder under 1. Verdenskrig

28. januar 2014 Kultur

Den 1. august 1914 udbrød Første Verdenskrig, og i de næste fire år måtte de sønderjyske mænd trække i den grønne trøje og drage i krig for Tyskland. Tilbage stod kvinderne med ansvaret for familien og livets opretholdelse.

Hjemmefronten under 1. Verdenskrig. Papirklippet er fra Sønderborg Slot.

Hjemmefronten under 1. Verdenskrig. Papirklippet er fra Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller Louise Klinge om på biblioteket i Nordborg mandag den 3. februar kl. 19. Det koster 50 kroner at lytte med..

Der tages der udgangspunkt i netop kvindernes udfordringer og hverdag, med særlig fokus på de dansksindede kvinder, der ikke havde national tilknytning til Tyskland og derfor ikke følte at krigen var deres.

Hør om kvinderne der var nødt til at være stærke, for det var dem, der skulle holde sammen på hverdagen og sørge for, at børnene ikke glemte deres fader. Samtidig sad de med frygten, længslen og bekymringerne for deres mænd.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...