Foredrag: Omstilling til grøn energi vil koste hver dansker små 150 kroner

11. marts 2019 Erhverv

Mandag den 11. marts står ingeniørforeningen bag et foredrag i Alsion klokken klokken 16:30.

Her vil forskere fortælle, hvor billgt det rent faktisk er at lave en grøn omstilling i Danmark, skriver IDA Syd.

Dropper Danmark fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas og fungerer som 100 procent grønt samfund i kampen mod globale klimaforandringer, vil udgiften til at holde hjulene kørende løbe op i rundt regnet 150 kroner ekstra om måneden perr dansker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Højst.

Sådan lyder det samstemmende fra en række danske forskere. To af dem er Anders Winther Mortensen og Kasper Dalgas Rasmussen, der her vil holde foredrag om deres tanker og beregninger bag konklusionen, som understøttes af lignende resultater fra Energistyrelsen.

Om foredragsholderne

Anders Winther Mortensen og Kasper Dalgas Rasmussen er ansat af Syddansk Universitet på en særlig ordning, hvor kandidatuddannelsen så at sige er slået sammen med det efterfølgende arbejde med en ph.d.-afhandling. Forløbet varer i alt fire år.

De er uddannede civilingeniører, men på SDU Livscykluscenter finder man sammenhænge i et væld af forskellige forskningsdiscipliner og skaber overblik over eksisterende forskning, tal, målinger og rapporter fra autoriteter som f.eks. IPCC og sætter dem sammen på ny.

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk